המצרכים:
חצי קילו חיטה
2  פלפלים צהובים
2  פלפלים אדומים
4  גבעולי בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
חופן חמוציות
חופן אגוזי פקאן

מצרכים לרוטב:
 8 כפות סויה
4  כפות מיץ לימון
2  כפות דבש או סילאן
1/3  כוס שמן (זית או קנולה)

 

אופן ההכנה:
משרים את החיטה בסיר עם מים כשש שעות לפני ההכנה.
מבשלים את החיטה 20 דקות מסננים ומצננים.
חותכים את הפלפלים, את הפקאן ואת הבצל, קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לחיטה יחד עם החמוציות.
שופכים את הרוטב, מערבבים וטועמים. אם צריך, מתקנים את התיבול.

אם תכננתם לצלות פרגיות בחג המרינדה של נפתלי תעניק לעוף טעם תפוזי מתוק, צבע שזוף, והיא מורכבת משני מצרכים בלבד! בחקירה נפתלי נשבר וגילה לי שכמה דקות לפני הצלייה הוא זורה על העוף חופן סוכר חום לקבלת קירמול נוסף ולהעמקת הטעם.

 

בקרו בבלוג שלי 'איך להרשים את חמותך' 

לאתר הסטודיו של אפרת

 

וסתם אם בא לכם להיות חברים שלי בפייסבוק