בזיליטו 

 

מכניסים לשייקר:

  • 4 עלי נענע
  • 4 עלי בזיליקום
  • 1/2 לימון חתוך לקוביות
  • 1 כפית סוכר חום דמררה
  • 50 מ"ל רום (רצוי קובני)
  • 30*   מ"ל סירופ בזיליקום (ראו אופן הכנה בהמשך)

 

מועכים הכל יחד, מוסיפים קוביות מחצי אפרסק, משקשקים ומוזגים לכוס, מוסיפים סודה עד הסוף. מקשטים בעלי בזיליקום וקוביות אפרסק ומגישים.

 

* אופן הכנת סירופ בזיליקום: מכינים סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים חמים ומשרים בו שני גבעולי בזיליקום עם העלים. 

 

צילום: רונן מלחן

 

רד ברי - Red Berry 

 

מכניסים לשייקר:

- 40 מ"ל פינלנדיה פירות אדומים

- 50 מ"ל *סירופ רסברי (פטל) ביתי (ראו אופן הכנה בהמשך)

- 40 מ"ל נקטר גויאבה

- 10 מ"ל מיץ לימון טרי 

 

להוסיף קרח כתוש ולשקשק, למזוג לכוס ולהוסיף סודה עד הסוף, לקשט בפרוסת תפוח ירוק ולהגיש. 

 

* אופן הכנת סירופ פטל: מכינים סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים חמים ומשרים בו תיון חליטת פטל אדום.

 

צילום: רונן מלחן

 

לסיום, חשוב לדעת: כשמכינים קוקטיילים מרעננים על בסיס סודה, ככל שהסודה תהיה קרה יותר ותוססת יותר, איכות הקוקטייל תהיה גבוהה יותר. 

 

מיקסולוג: אודי זילברמן, מומחה בערבוב קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים

צילום: רונן מלחן