2 קוקטיילים מרעננים על בסיס סודה
בזיליטו
מכניסים לשייקר:
- 4 עלי נענע
- 4 עלי בזיליקום
- 1/2 לימון חתוך לקוביות
- 1 כפית סוכר חום דמררה
- 50 מ"ל רום (רצוי קובני)
- 30* מ"ל סירופ בזיליקום (ראו אופן הכנה בהמשך)
מועכים הכל יחד, מוסיפים קוביות מחצי אפרסק, משקשקים ומוזגים לכוס, מוסיפים סודה עד הסוף. מקשטים בעלי בזיליקום וקוביות אפרסק ומגישים.
* אופן הכנת סירופ בזיליקום: מכינים סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים חמים ומשרים בו שני גבעולי בזיליקום עם העלים.
צילום: רונן מלחן
רד ברי - Red Berry
מכניסים לשייקר:
- 40 מ"ל פינלנדיה פירות אדומים
- 50 מ"ל *סירופ רסברי (פטל) ביתי (ראו אופן הכנה בהמשך)
- 40 מ"ל נקטר גויאבה
- 10 מ"ל מיץ לימון טרי
להוסיף קרח כתוש ולשקשק, למזוג לכוס ולהוסיף סודה עד הסוף, לקשט בפרוסת תפוח ירוק ולהגיש.
* אופן הכנת סירופ פטל: מכינים סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים חמים ומשרים בו תיון חליטת פטל אדום.
צילום: רונן מלחן
לסיום, חשוב לדעת: כשמכינים קוקטיילים מרעננים על בסיס סודה, ככל שהסודה תהיה קרה יותר ותוססת יותר, איכות הקוקטייל תהיה גבוהה יותר.
מיקסולוג: אודי זילברמן, מומחה בערבוב קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים
צילום: רונן מלחן