מרכיבים:

נתח של דג סלמון 250 גרם עם העור

2 פלפלים אחד צהוב ואחד אדום

נקטרינה אחת

 

למרינדה:

4 כפות סויה

1 כף סילאן

1 שן שום קצוצה

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

½  צילי אדום 3 עלי כפיר ליים

½ ענף למון גראס

 

לפירה:

4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים

צ'ילי ירוק

2 שיני שום

גרידת לימון

שמן זית

2 כפות זרעי צ'יה מושרים במים

 

הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הדג לרבע שעה

חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומניחים בצד

חותכים את הנקטרינה לרצועת דקות ומניחים בצד

 

לפירה:

מבשלים את תפו"א במים, על אש גבוהה, עד ריכוך ומסננים

קוצצים צ'ילי ירוק ושום ומוסיפים לתפו"א

מגרדים גרידה מלימון אחד ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומועכים הכל עם מועך פירה.

 

לדג:

צורבים את הדג במחבת חמה מכל הצדדים ומשוחים בזמן הצלייה את הדג בנוזלי המרינדה

לאחר שהדג מוכן מוציאים את הדג ומניחים על מצע של הפירה

במחבת שצלינו את הדג אנחנו מוסיפים את הפלפלים, זרעי הצ'יה ואת הנקטרינה ומבשלים לשלוש דקות עד לריכוך של הפלפלים ומניחים ליד הדג והפירה

 

לאוהבי אחריף ניתן לקשט עם צ'ילי ירוק פרוס לטבעות