מצרכים:

1/3 כוס בורגול דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 צרור נענע, קצוצה דק

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק (החלק הלבן והחלק הירוק)

6 קישואים בלדי, קטנים

חצי כוס ענבים ירוקים, חצויים לחצי

מיץ סחוט מ-3-4 לימונים

1/3 כוס שמן זית

מלח, לפי הטעם

100 גרם לבנה

 

 

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במי ברז, בכמות מים שמכסה את הבורגול + 1 ס"מ מעל, למשך רבע שעה. במידה ונשארים נוזלים מעבירים למסננת ונפטרים מעודפי המים.

בקערה שמים את הבורגול המוכן, הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק הקצוצים והענבים החצויים.

מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח, ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי.

חוצים את הקישואים הקטנים לאורך, מלבד 2 קישואים שמשאירים כרגע בצד.

את הקישואים החצויים מורחים במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור וצורבים על גריל/ בתנור/ מחבת פסים עד שהם משחימים משני הצדדים.

את שני הקישואים הנותרים פורסים דק-דק בעזרת מנדולינה ומתבלים בכף מיץ לימון ומעט מלח ומשאירים אותם לכבישה קלה, כ-3-4 דקות.

על צלחת הגשה מניחים את תערובת הטבולה כמצע, מעל מסדרים את הקישואים הצרובים. לוקחים פרוסות מהקישאים הכבושים ומגלגלים אותם לגליל או פרח ומשבצים אותם בין הקישואים הצלויים.

ניתן להוסיף גם קישוטי נענע ופטרוזיליה.

מכניסים את הלבנה לשקית זילוף ומזלפים מעל, בין הקישואים, זילופים קטנים של לבנה.

מגישים.

בתאבון!

 

*במידה ואין זו עונת הענבים, ניתן להחליף את הענבים ברימונים/ משמשים

 

 

**זוכת מאסטר שף תעביר סדנאות בישול "מהשדה לצלחת" ללא תשלום) ביריד חגיגי שייערך בסוכות בנהלל, ויכלול גם פעילות לילדים