עגבניות ממולאות בקינואה ועשבים ברוטב עגבניות טריות
5 עגבניות חתוכות (לשמור את הכובע ולרוקן עם כפית את בשר העגבנייה. לשמור על המיץ)
1/2 כוס קינואה שטופה
1/2 כוס אורז לבן (טילדה)
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
תרד/מנגולד/עלי סלק קצוצים (כוס של עלים)
שמיר קצוץ
1/2 כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה
2 עגבניות קצוצות
לרוטב העגבניות:
5 עגבניות חתוכות
1 שן שום
1 רסק עגבניות קטן
1 כפית סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את הקינואה , האורז ומערבבים.מוסיפים את בשר העגבניות ואת ה-2 עגבניות הקצוצות ומתבלים במלח,פלפל,1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה.מוסיפים את העשבים.
2. ממלאים כל עגבנייה בתערובת הקינואה והאורז
3. מכינים את הרוטב:
5 עגבניות טריות קצוצות
1 שן שום קצוצה
מלח,פלפל,1/2 כפית סוכר לבן,1/2 כפית פפריקה
1 מיכל רסק עגבניות קטן.
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם מעט שמן זית ומזהיבים את השום. מוסיפים עגבניות טריות.
2. מוסיפים תבלינים ו1/2 כוס מים רותחים.
3. מוסיפים רסק עגבניות ושום מים.
4. מתקנים תיבול.
5. לאחר שהרוטב מושלם נוסיף את העגבניות הממולאות נסגור עם "הכובע" .משך הבישול יהיה 40 דקות