הפפאיה עצמה מסייעת לעיכול ומיטיבה עם הבטן – ממנה מפיקים את הפפאין, הדומה בהרכבו לאנזימי העיכול ונמכר בכמוסות בבתי הטבע. נטורופתים נוטים להמליץ עליו  גם כחלק מטיפול בקנדידה, לדוגמה. ואפשר גם לגוון אותו עם מלפפון או מנגו ירוק

במקום פפאיה.

 

מה צריך?

פפאיה ירוקה אחת

3 שיני שום

כף וחצי סילאן או סוכר חום

פלפל צ'ילי טרי לפי טעמכם

עגבניה

כף רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון או ליים

חופן בוטנים קלויים

חצי כפית מלח

 

ההכנה:

מתחילים בכתישת השום עם סילאן או סוכר, מלח וצ'ילי - אם יש ברשותכם מכתש ועלי אל תהססו להשתמש בהם, אחרת אפשר להשתמש במעבד מזון, או לקצוץ צ'ילי ושום בסכין ולערבב בקערה עם ממתיק ומלח.
מוסיפים עגבניה קצוצה גס, וכאן מגיע שלב הפאפיה. קולפים אותה ומייצרים ממנה רצועות דקות וארוכות. אפשר אך לא מומלץ במעבד מזון, אפשר בקולפן, או בעזרת סכין - לחרוץ בה לאורכה ואז לרוחבה, לקבלת ג'וליאנים דקים. הזרעים של הפאפיה לא נכנסים לסלט - אפשר לרוקן אותם בעזרת כף או סכין. כך או אחרת, מוסיפים את הצ'ילי והעגבניה לרצועות הפאפיה, מטבלים במיץ לימון ורוטב סויה, טועמים, מתקנים תיבול

 

אם צריך ומוסיפים חופן בוטנים קלויים. בתיאבון

 

 

לאתר הבית של המטבח של מאשה

 

לדף הפייסבוק של המטבח של מאשה