לצורך המתכון נשתמש בדפי וון טון מוכנים, שאפשר לקנות בחנויות של מוצרי מזון מהמזרח הרחוק.

אפשר להשתמש בסלסילת אידוי מבמבוק אם יש כזו ברשותכם ואפשר גם בסיר אידוי רגיל.

 

החומרים:

נייר אפייה חתוך לעיגולים בקוטר סיר האידוי שלכם

חבילת עלי וון טון

250 גר' טופו (חבילה קטנה), מפורר ביד

בצל אחד קצוץ

5 פטריות שיטאקה טריות או מושרות וחתוכות לקוביות

2 סמ' שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

2 גזרים מגוררים

1 חבילה של בק צ'וי, שטוף וקצוץ

פלפל שחור

מלח

רוטב סויה

מעט שמן

 

ההכנה:

מתחילים עם המלית. במחבת עם תחתית עבה מאדים את הבצל עם מעט שמן עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים ג'ינג'ר, טופו ורוטב סויה, וממשיכים באידוי. מוסיפים גזר ובק צ'וי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם,

וממשיכים באידוי עד שהבק צ'וי מאבד את הנפח שלו והגזר מתרכך.

מצננים מעט.

אחרי שפותחים את חבילת עלי הוון טון מכסים במגבת לחה, למנוע את התייבשות העלים.

על משטח נקי ויבש פורסים עלה אחד ומניחים במרכזו כפית מהמילוי.

מעבירים אצבע לחה על שולי העלה, סוגרים בחצי סהר ומהדקים.

מניחים את הדאמפלינג המוכן על נייר אפייה ומכסים במגבת לחה, וכן הלאה עד שהמילוי נגמר.

 

אם נשארו עלי וון טון ואתם שוקלים לחזור על המתכון בקרוב,

אפשר לשמור אותם אטופים בנייילון נצמד בקופסה אטומה במקרר לשימוש עתידי.

 

בסיר האידוי התחתון מביאים מים לרתיחה עדינה.

בתחתית סלסילת  האידוי או הסיר מניחים נייר אפייה חתוך לקוטר המתאים ועליו את הדאמפלינגס.

מניחים את סלסלית האידוי שלכם מעל הסיר המעלה אדים , סוגרים במכסה ומאדים במשך 12 דקות.

 

הדאמפלינגס הצמחוניים שלכם  מוכנים לאכילה – מגישים אותם עם רוטב סויה, ג'ינג'ר פרוס, וחומץ לטבילה. בתיאבון!

 

 

לאתר הבית של המטבח של מאשה

לדף הפייסבוק של המטבח של מאשה