מרכיבים:

 4-5פרוסות חציל בעובי של 1 - 1.5 ס"מ.

5-6  תאנים בשלות.

1 כוס יין אדום.

3-4 בצלצלי שאלוט.

מלח אטלנטי על פי הטעם.

1/4 כוס שמן זית

קומץ עלי קורנית

1 שן שום כתושה

1 כפית סילאן (ללא סוכר).

 1/4כפית קינמון.

 

אופן ההכנה

סטייק חצילים:

1. ליצוק לקערית את שמן זית, עלי הקורנית והשום ולערבב היטב.

2. למרוח את החצילים משני הצדדים.

3.לחמם מחבת פסים על חום גבוה ולצרוב את החצילים משני הצדדים עד לריכוך בערך 5-7 דקות מכל צד (זהירות לא להפוך אותם לרכים מידי(.

 

רוטב תאנים ובצלצלי שאלוט

1. לטגן את בצלצלי השאלוט בשלמותם עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה.
2
. לטחון את התאנים למחית בבלנדר או מעבד מזון.

3. להוסיף את כוס היין יחד עם מחית התאנים.

4. להוסיף קינמון ולבשל עד לצמצום תוך כדי ערבוב מידי פעם.

5. לצקת את הרוטב מעל סטייק החציל ולהגיש.

 

**ביום העצמאות הקרוב הטבעונים שבינינו יוכלו ליהנות ממנגל איכותי, בריא ובעיקר נטול רגשות אשם. מי שמתעצל להכין, יוכל למצוא את כל המאכלים הללו ואחרים במנגל הטבעוני הגדול בארץ שייערך ביום העצמאות, 23.04, בקריית הספורט ברעננה, ביוזמת עמותת ויגן פרנדלי.