קרם שמנת חמוצה ופירות העונה

לקרם שמנת:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

2 מיכלים (400 מ"ל) שמנת של פעם

 

לסירופ:

2 כוסות מים

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 כפות מיץ לימון

גרגרים מ 1/2 מקל וניל

800 גרם (כ-5 יחידות) פירות העונה (אפרסקים, משמשים, שזיפים, נקטרינות. אפשר לערבב או לקחת רק מסוג אחד), חתוכים לפלחים עבים.

גפרורי שקדים קלויים

2 כפות דבש

 

 

אופן ההכנה:

1. יוצקים את כל רכיבי הסירופ לסיר קטן ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הפירות החתוכים ומבשלים עד לריכוך (לכל פרי זמן בישול שונה, בהתאם לדרגת הקושי שלו).

3. מצננים את הפירות בתוך הסירופ, ושומרים במקרר, עד להגשה.

4. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוכה בעדינות את השמנת החמוצה.

5. מגישים את הפירות בצלחות עמוקות, יוצקים 2-3 כפות מהקרם על כל מנה. מפזרים את השקדים קלויים ומזלפים מעט דבש.

 

בתאבון.