המרכיבים: 
10 תאנים טריות
1/3 כוס פיסטוקים קלופים וקאשיו שבורים בעזרת פטיש שניצלים
גבינת עיזים
עלי זעתר טריים 
שמן זית,מלח ים,פלפל שחור.
 
אופן ההכנה:
1. מסדרים את התאנים על נייר אפייה
2. עושים לתאנה בחלק של הראש צלב שנוכל להטמין את הפיסטוקים בפנים
3. מזליפים שמן זית, ממלאים בכפית מהפיסוקים וקאשיו מפטררים גבינת עיזים
4. אופים בתנור שחומם מראש ל200 במשך 10 דקות.
5. מפזרים עליי זעתר טריים ומגישים.
 
צילום: סיון אסקיו