לבצק:
250 גר? קמח רב תכליתי (לבן)
3 וחצי כפות שמן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים פושרים
1/4 כפית מלח 
קורט פלפל שחור גרוס
 
למלית:
200 גר? סלמון מעושן קצוץ דק
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
1/4 חבילת עירית קצוצה דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס קרם צמחי של תנובה / חצי כוס משקה סויה של תנובה
4 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
 
לרוטב הטרטר:
1 כוס שמן קנולה
2 שיני שום קונפי (אפשר גם שום רגיל, שן 1)
כפית חרדל דיז?ון גרגרים
1 ביצה
מיץ מחצי לימון
1 בצל ירוק
5-7 עלי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
2 מלפפונים חמוצים במלח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
צילום: ליאת שיידר
 
שלבי ההכנה:
נתחיל בהכנת בצק הקיש, במעבד מזון עם וו גיטרה נשים את כל חומרי הבצק למעט המים, נתחיל לערבל במהירות בינונית ובהדרגה נוסיף את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה. נניח בצד מכוסה למשך 15 דקות. 
 
צילום: ליאת שיידר
 
בזמן מנוחת הבצק נכין את רוטב הטרטר: 
בכלי גבוה וצר נשפוך שמן, ביצה, מיץ לימון, שום קונפי / רגיל חרדל ומעט מלח ליצירת המיונז באמצעות בלנדר מוט. נעמיד את בנדר המוט כאשר ראשו נוגע בתחתית הכלי ונפעיל בפולסים של 3-5 שניות עד לקבלת המיונז (כאשר לא נראית עוד נוכחות של שמן והכול נעשה סמיך ויציב).
 
לאחר מכן נוסיף את המלפפון חמוץ ועשבי התבלין ונפעיל שנית עד שכל המרכיבים נטחנים לטרטר אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
 
*הטרטר צריך להיות בקרור (מוגש קר), במקרר עד 3 ימים.
 
צילום: ליאת שיידר
 
מחממים תנור על 180 מעלות, על משטח מקומח מרדדים את בצק הקיש לעובי של 3 מ?מ ומסדרים על תבנית עגולה בקוטר 24, מצמידים לדפנות, מסירים עודפי בצק ומחוררים את הבצק באמצעות מזלג על מנת למנוע מהבצק לעלות מעלה.
 
בנוסף, מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים חומוס או כל קטניה אחרת על מנת להוסיף משקל ולמנוע מהבצק להתרומם מהתבנית, אופים כך למשך 10-12 דקות, עד שהבצק תופח מעט. מוציאים את הבצק מהתנור ומכינים את המלית.
 
בקערה גדולה שופכים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב ויוצקים על בצק הקיש החצי אפוי. מחזירים חזרה לתנור לסיום אפייה למשך 20 דק? נוספות / עד אשר המלית יציבה וקופצנית.
 
הגשה:
את הקיש צריך להקיש חם כאשר כל סועד מוזג לעצמו מעט מרוטב הטרטר הקר (2 כפיות לכל פרוסה).
 
צילום: ליאת שיידר
 
שיהיה בתיאבון וחג שמח!