מרכיבים:
250 גרם סינטה (לסועד)
100 גרם בורגול גס
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור כוסברה
בצל סגול קטן
לימון
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
מלח, פלפל
שמן שומשום
שמן זית
250 מי"ל מים
150 גרם סוכר
מירין
 
 
הוראות הכנה:
ליצירת מרינדה, מכניסים את המים, שמן שומשום, רוטב סויה, מירין, סוכר, מלח, פלפל לסיר עד לצמצום הנוזלים ב-50% ומקררים
 
 
את הסינטה מניחים בתוך המרינדה למשך 6 שעות לפחות. במקביל, מבשלים את הבורגול בתוך סיר מים עד לרכות. את המים מסננים מתוך הסיר ומקררים בטמפרטורת החדר.
 
 
קוצצים את הפטרוזיליה, נענע, כוסברה והבצל ומערבבים יחד עם הבורגול. מתבלים במלח, פלפל, 5-6 שמן זין ומיץ המופק מלימון אחד
 
 
את הבשר מוציאים מהמרינדה ומנגבים עם נייר סופג את שאריות הנוזלים מהבשר, מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה (3 דקות) וצורבים את הבשר משני צדדיו. לאחר שהבשר מקבל צבע חום משני צדדיו, מנמיכים את האש וממשיכים בצלייה לדקה נוספת בכל כיווןץ לאחר מכן מניחים את הבשר על קרש חיתוך לקירור של 2 דקות ופורסים לרצועות של חצי סנטימטר.
 
הוראות הגשה:
במרכז קערה עמוקה מניחים את סלט הבורגול ומעליו מפזרים את רצועות הסינטה
 
 

בתיאבון!

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול