משק צוריאל גבינה צפתית 5% ומתכון ללביבות

שבוע מבורך,

 

 

 

 

שבת חמה מאוד של שלהי אוגוסט והחופש הגדול. יצאנו כבכול שנה באוגוסט לפנות בוקר לבציר ביקב בו אנו מתנדבים לבצור מסיבות עקרוניות לצד ההנאה העצומה שבדבר, אחרי שעות של עבודה בבציר עצמו (מצויידים במיץ שמש ומים המון) בין השורות עם מספריים או מגזמה מסירים אשכולות ענבי קברנה (הבציר של אתמול), לאחר מכן ממיינים לפני הסחיטה את כל השדרות/הירוקים וזורקים הצידה לדלי, אחר כך יושבים כולם לאכול בשולחן ענק בחצר במושב, ממש פותחים שולחן עם סלט גברים שכך קוראים לו שם וזרמתי ,שקשוקה ענקית שאין דברים כאלה, רפי שלי עשה לחוח ואני רציתי לתרום את חלקי. חשבתי עם עצמי, מה אעשה? רציתי בכיוון של משהו קייצי, טעים, קליל ומרענן. הבאתי עמי את הגבינה הצפתית של משק צוריאל לארוחת הבציר.

מממ, הבזיק לי רעיון קיבלתי לא מזמן ספר – "ספר הקוסקוס הגדול" ושם נתקלתי בכמה מתכונים מעניינים והכי משך את עיניי- מתכון ללביבות קוסקוס וירקות עם גבינת פטה. מה יותר מלביבות קלילות ולידן רוטב יוגורט מרענן ובמקרה שלנו הוחלף היוגורט בטחינה…

אני קצת שיניתי את המתכון. וכך היה:

1.5 כוס קוסקוס מוכן

1/2 כוס כוזברה קצוצה

קופסת שימורים של אפונה ירוקה

1/2 כפית שום כתוש קפוא

2 ביצים

מלח ופלפל לפי טעמכן/ם האישי

ו- 80 גרם גבינה צפתית 5% של משק צוריאל.

לערבב את כל החומרים עד לאיחודם. להשאיר בצד כ-1/4 שעה שטעמיהם יספגו האחד מהשני.

לחמם מחבת עם שמן ולטגן. להניח על נייר סופג.

אפשר להכין מטבל מיוגורט או שמנת עם שמיר ושום למי שאוהבת/ב, טחינה וגם ככה לביבות טעימות של גבינה צפתית עם שאר ירקות.

כמובן שאפשר להחליף את האפונה בירקות אחרים כמו, בטטה, כרובית או כל מה שיעלה על דעתכן/ם.

 

שמעו, נרשמה ללביבות הצלחה יתרה ואני הרווחתי מתכון טעים ונעים עם גבינה צפתית של משק צוריאל והרבה אנשים עייפים מבציר ורעבים עד מאוד.

לא אגלה לכן/ם כמה בקבוקי יין נפתחו על השולחן הזה בבציר בשבת בצהרי היום. אין ספק שהיו הרבה סיבות טובות להשיק כוסות ולהגיד לחיים. שיהיה לבריאות ובשמחות ושבוע טוב וקריר לכולנו.

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה