תבשילי בריאות בשולחן החג

כבר שנים שאני מכירה את "הבהלה" הזו לקראת החגים. בכל חג שבים ומחפשים מתכונים חדשים, רעיונות יצירתיים ואטרקציות בישול שלא היו בשנים עברו אבל בסופו של דבר…  איכשהו אנו חוזרים לאותם תבשילים מסורתיים, סלטים מבית אמא ושולחן עמוס שפע אנסופי שאין לנו יכולת להכיל בארוחת חג אחת.

בדיוק לשם כך אני בוחרת תמיד להרבות איכות על כמות. הבטן שלנו שבעה הרבה לפני העין ולכן כאשר מתכננים את תפריט החג רצוי לשלב את חומרי הגלם הכי בריאים וטעימים כדי שנשבע ממזון בריא.

 

 

לקראת חגי תשרי מציעים לנו בחברת תבואות קינואה אורגנית וכוסמת אורגנית להכנת סלטים חמים או קרים ולמנות תוספתבריאות לאירוח ולהגשה.

 

למרות המקובל לחשוב, הכוסמת אינה דגן, אלא פרי. כל חלקי הכוסמת אכילים: עלים, זרעים ופרחים. היא עשירה בחלבון ובויטמינים ממשפחת B  . הכנתה זהה להכנת אורז. ניתן להכין ממנה מרקים, סלטים, קציצות,תבשילים, לטחון אותה לקמח- אחד הקמחים הכי טובים שקיימים אם לא הטוב מכולם ולכן גם היקר שבהם… 

הכוסמת עשירה בסיבים תזונתיים. בעלת ערך גליקימי נמוך יחית לדגנים אחרים, מסייעת לאזן רמות סוכר. 

 

כוסמת בבצל

1 כוס כוסמת

קוביות מבצל בינוני מושחמות מעט בשמן זית

2.5 כוסות מים רתוחים

תבלינים לפי טעם.

ההכנה

קוצצים את הבצל ומאדים עד הזהבה עם מעט שמן זית. 

מוסיפים את הכוסמת ומטגנים יחד

מוסיפים מים רותחים ותבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס

אחרי רתיחה יחד מנמיכים להבה .

מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים

מכבים להבה וממתינים לפחות 15-20 דקות נוספות. 

 

 

 

הקינואה היא פרי של צמח ממשפחת הסלקים אשר גדל באזור הרי האנדים. הקינואה עשירה בחלבון  ונחשבת לחלבון שלם מכיוון שהיא מכילה איזון מושלם של חומצות האמינו השונות המרכיבות את החלבון. 

בקינואה יש פחמימות וסיבים תזונתיים, מינרלים וסידן. 

הקינואה היא סוג של כוסמת אלא שיתרונה ניכר בה שאינה מכילה גלוטן. הקינואה האורגנית כמו גם הכוסמת האורגנית של תבואות נקיים מחומרי הדברה ודשנים כימיים. הקינואה מתאימה לשילוב של סלטים קרים וחמים, היא תוספת מעולה לצד דגים, עוף, בשר. היות שטעמה ניטראלי היא מתאימה גם למנות קינוח בתוספת דבש או סילאן, פירות טריים ואגוזים. 

 

 

קינואה מתוקה בגזר וסילאן

ספל קינואה שטופה

בצל בינוני קצוץ

1-2 שיני שום כתוש

גזר חתוך לגפרורים

2 כפות סילאן

שמן לטיגון

2 ספלי מים רותחים

 

 הכנה

מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את הקינואה ומטגנים עוד מעט.

מוסיפים את המים הרותחים ואת הסילאן ומערבבים היטב.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשתים עשרה דקות.

מכבים את האש ומחכים עד שכל המים נספגים.


*קרדיט מתכון יעל פורמן.

 

 


כוסמת אורגנית וקינואה אורגנית של תבואות להשיג ברשתות השיווק וחנויות הטבע.

לפרטים נוספים הכנסו לאתר תבואות 

 

 

 


שנה טובה
 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך-בחירות נכונות 


 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה