מחלבות גד- 100 שנים של גבינה בולגרית

בוקר אור

 

גבינות ואנחנו משפחת ארז חברים טובים, כולנו פריקים של גבינות מלוחות,צהובות, לבנות והעיקר שלא תזיזו לי את הגבינה שלי.

את הגבינות של מחלבות גד אנחנו מכירים מלפני ולפנים. גבינות איכותיות ומשובחות המשמשות אותנו תדיר ובכלל כל המוצרים של המחלבה הנהדרת מלווים אותנו בנאמנות כבר עשרות שנים. סתם סלט עם גבינה בולגרית, או סלט מיוחד יותר, חביתה עם גבינה שנקראת עג'ה לפי העגה שלנו (חצי עירקית אנוכי) שיעלי מזמינה המון וכל כך אוהבת. 

אבטיח עם גבינה בולגרית הכי קייצי בעולם ובמיוחד על גג ביתנו המשקיף בואך מכבי האש רמת-גן, טוסטים עילאיים ואינספור של פשטידות ולחמים. הכל תוצרת הבית- תוצרת רפי&יפית לבית ארז.

אז לכבוד חגיגות המ-100 של הבולגרית של מחלבות גד (כבר לא צעירה) ולגבינות זה דווקא טוב היישון 🙂 יצאה בימים אלו מהדורה מיוחדת במינה בקופסאות פח וינטג' כאלה יפיפיות והכל בכחול לבן לא רק צבעי דגל ישראל שלנו , אלא גם הצבעים המהממים של מחלבות גד.

קיבלתי את המהדורה ,ניסינו וטעמנו והתענגנו על הגבינות הבולגריות; 24%, 16% ו- 5% (זו נוצרה במיוחד ליעלי שאוכלת הכל על הקשקש בריא-בריא. טעמנו וראינו כי טוב- אפילו מצויין יש לומר.

שלא לדבר על קופסאות הפח אחת אחת דוגמניות של קופסאות רטרו-וינטג'. כל אחד מבני הבית כבר שם את חותמו על קופסה אחת, זו רוצה לעגילים, והשני רוצה לצמידים. ואני מה אני- אוהבת קופסאות פח ככה כמות שהן.

הקיצר מהון להון הכנו פשטידה עם בולגרית 24% של מחלבות גד. חתכת גבינה זו. ואילו לעג'ה ליעלי לכריך הטעים שלה נעשה שימוש ניכר בבולגרית 5% של מחלבות גד.

 

 

פשטידת תפוחי אדמה,פטריות וגבינה בולגרית עם תחתית בצק.

חומרים לבצק:

70 גרם חמאה

כף סוכר

1/2 כפית מלח

לערבב היטב לתערובת קרמית. להוסיף 120 גרם קמח מלא וללוש. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר (אפשר גם למשך הלילה).

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשטח את הבצק בתבנית 26 משומנת בתרסיס שמן קנולה.

 

חומרים למלית:

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות.

בצל גדול קצוץ דק

2 תפוחי אדמה בינוניים

200 גרם גבינה בולגרית 24% של מחלבות גד.

ומעט פירורי פרמז'ן.

 

את הבצל והפטריות החתוכות קטן לטגן.

להוסיף תפוח אדמה 1 מגורד.

להניח על הבצק. מעל לפזר את קוביות הגבינה הבולגרית ושתראנה יפה. וביניהן תפוח אדמה אחד שפרסנו לפרוסות דקות להניח. מעל כל הטוב הזה לפזר מעט פרמז'ן.

 

אנחנו לא הוספנו מלח. הגבינה נותנת יופי את המליחות לפשטידה המאלפת.

לאפות בערך 50 דקות. לבדוק שהיא מוכנה.

ב- 20 דקות הראשונות של האפייה כיסינו בנייר כסף.

לקישוט- כפי שתראו בתמונות שמנו מעל עלי בזיליקום טריים מגינתנו אשר באדנית שתחיה!

את הגבינה הבולגרית עם 16% לא נזניח וכפי הנראה- בתכנון שלי להוסיף אותה לארוחת הערב לסלט הירקות.

 

 

 

 

 

              

 

לרגל חגיגות 100 שנים לבולגרית של מחלבות גד תשיק החברה מהדורה מיוחדת

הכוללת אריזה נוסטלגית לגבינה  

כחלק מחגיגות 100 שנים לגבינה הבולגרית האהובה של מחלבות גד, תשווק החברה מהדורה מוגבלת, הכוללת אריזה בעיצוב נוסטלגי, בגווני המותג- כחול לבן.

האריזה עשויה מפח, והינה רב פעמית, מקושטת בעיטורים מסורתיים, ויכולה לשמש כפריט נוי או כקופסה רב תכליתית בתום השימוש.

 

המהדורה המיוחדת תשווק ברשתות השיווק ברחבי הארץ החל מה-23 באוגוסט ועד גמר המלאי.

 

במהדורה שלושה סוגי גבינה בולגרית: 5, 16 ו-24 אחוזי שומן, אשר מופקות בשיטת ייצור מסורתית, הכוללת עבודה ידנית ושימוש בבדים המשמשים לאיסוף הגבן וסינון הנוזלים, ולאחר מכן השריית הגבינה בתערובת מדויקת של מי מלח למשך חודש שלם. במהלך חודש זה הגבינה מבחילה (מתפתחת):

המליחות חודרת פנימה, ואט אט נבנים בה המרקמים המיוחדים והטעמים העדינים שיש רק בגבינות מסורתיות. אופן הייצור הייחודי מאפשר מרקם וטעם חזקים ועשירים יותר מהגבינות אשר מופקות בתהליך תעשייתי.

 

הגבינה הבולגרית של גד היא תוספת נהדרת לארוחת הבוקר. היא משתלבת מצוין בחביתות, פשטידות וקישים, יכולה לשחק תפקיד במאפים מלוחים, היא נהדרת בסלטים והמליחות המיוחדת שלה משדרגת פסטות ומנות ניוקי ואף מתאימה לריזוטו יוקרתי.

                                                              

משקל: 250 גרם

מחיר מומלץ לצרכן: 23.3 ?

ניתן להשיג ברשתות השיווק.

כשרות: רבנות ראשית תל אביב

 

אודות מחלבות גד: מחלבות גד הינה מחלבה משפחתית, שצמחה ברבות השנים לכדי המחלבה הרביעית בגודלה בישראל, תוך שמירה על הטעם המשפחתי הייחודי לה ומוצרי בוטיק פרי מחלבותיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


תגובות (0)
הוסף תגובה