הפיד שלי בפייס חצוי בשבוע האחרון בין הורים שמדמים את הימים האחרונים של החופש הגדול כמשימת חסינות בתכנית הריאליטי עם הילדים 'השרדות'. ויש את אלו שעבורם ימי הטרום שגרה, הם מדכדכים ועצם המחשבה על הבקרים הלחוצים ושגרת הסנדביצ'ים, גורמת להם לעלייה בלחץ הדם הדיאסטולי. אז איפה מבלים את הימים והשעות שנותרו עד הישמע הגונג.
לנגב עם החבר'ה
למי מתאים: אם אתם מעוניינים לחגוג את סיום החופשה באווירת פרידה של 'חבר'ה' ובאווירת ניגובים משותפת, שלחו בוואטס אפ הודעה לכמה חברים טובים ובני משפחותיהם ובואו כחמולה למסעדת אבו גוש החדשה באיירפורט סיטי בסמוך לשדה התעופה. מגיעים, מתיישבים, מנגבים ואוכלים את אותן מנות מוכרות ואהובות, שחוש הטעם תמיד נהנה מהן.
אבו גוש באיירפורט סיטי צילום – יחסי ציבור
אבו גוש מבט מבפנים
מה בתפריט: אותו אוכל מוכר על טהרת המטבח המזרחי. תמצאו כאן מנות שהן העתק כמעט מדויק לאלו המוגשות במסעדת אבו גוש האותנטית לצד מספר מנות שעברו אדפטציה. מיד אחרי שמתיישבים מתחילים לזרום לשולחן חמוצי הבית הטעימים עם פיתות טריות וחמות. בהמשך, מוגש אחר כבוד מבחר נאה ורחב לב של סלטים. במנות פתיח אל תוותרו כמובן על 'חומוס אבו גוש'.
ונעבור לעיקריות, תמצית הטעם של הילדודס' הם: שיפודים על האש עם תוספת צ'יפס.
זוהי מנה עממית ופשוטה שהייתה עסיסית וצלויה במידתיות הראויה, הצלחות כאן התרוקנו במהירות, מבלי שהפולניה שבי תצטרך לומר להם "תסיימו את כל מה שיש בצלחת" –
ולמבוגרים שבחבורה, מנת הדגל של המקום- 'כבש בתנור', כבש בצלייה ממושכת בקדירה המתובל עם תערובת תבלינים של המטבח הערבי.
ואל תוותרו על חומוס אבו גוש
ולילדים מנת שיפודים
המומלצים שלנו: במילה אחת "ממולאים". טעמם המשובח של תבשילי הממולאים (חצילים, כרוב, עלי גפן וקישואים), צבעיהם וריחם, כמו גם הרוטב המופלא בעדינותו שבו בושלו, גרם לנו לכרסם בהנאה מנה מושקעת זו
בקשו את הממולאים
ולקינוח: כל המתקתקים כאן הם על טהרת הפרווה ואין כמו נוסטלגיה רווית קלוריות של בוואריה ומלאבי. הכי סבנטיז, והכי הכי שווה.
עמוד הפייסבוק מסעדת אבו גוש איירפורטסיטי: http://tinyurl.com/nkxx8ux
קינוחי פרווה
לברוח למסאז'
למי: הבילוי הזה נועד אך ורק לכם !!! כי גם אתם הייתם בקיץ הזה בחופשה פעילה וגם אתם תכננתם לוח הופעות ואירועים מוקפד לקטנטנים. כעת, בימים שנותרו, הגיעה העת לנער את האבק מעל הזוגיות, לתזז את סבא וסבתא לעוד שעתיים ולפצוח במסז' מפנק בספא של מלון הבוטיק אינדיגו ברמת גן. מי יודע אולי אפילו תסתכלו שוב זה לזו בעיניים- ממש כמו פעם או ליתר דיוק, לפני שהחלה החופשה –
עיצוב: הגוף והנפש מתחילים להירגע עוד לפני תחילת המגע. הצבעים הבהירים, חיפוי הרצפה האפרפר והתאורה הרכה, מצליחים ליצור את אותה אשליה אופטית קסומה שכעת הזמן עוצר מלכת, כרגע זה רק 'את' ו'הוא' ואף דרדק משועמם, או ואטס אפ מנדנד לא יצליח להפריד ביניכם.
צילום – איתי סקולסקי
מה בתפריט: הספא מציע מבחר נאה של טיפולים מעיסוי באבנים חמות המשלב עיסוי במגע ידיים ובאבני נחל חמות, דרך עיסוי רקמות עמוקות המבטיח לשחרר את כל השרירים ונקודות המתח בגופינו, ויש גם עיסוי קצוות אנטי סטרס, עיסוי תאלינדי, שיאצו ועוד ועוד.
ישנם עיסויים קצרים הנמשכים 30 דקות, ואם בא לכם להתנחם קצת יותר תוכלו לבחור גם במסאז' של 50 דקות ואפילו להגזים במסז' של 70 דקות.
המוטו כאן הוא לתת ללקוח את התחושה שהוא הגיע לספא של ONE STOP SHOP. ובקיצור, רק תגיעו והגוף כבר ימצא מרגוע בין שלל הפינוקים המרגיעים המוצעים.
צילום – איתי סקולסקי
המומלצים שלנו: אנחנו, שמגדירים עצמנו כחובבי העיסוי השוודי קיבלנו עיסוי בלתי נשכח שהזכיר לנו עד כמה שרירי הצוואר שלנו צורחים הצילו מישיבה ממושכת ליד המחשב ועוד כמה שרירים תפוסים ששכחנו מקיומם.
ולקינוח: אל תשכחו לשים בתיק בגד- ים כי כאורחי הספא, בסיום העיסוי אתם מוזמנים בסיום העיסוי לטבול בבריכת המלון וליהנות מנוף אורבאני מרתק של המטרופולין הסואנת ועוד משהו…כדאי שתוסיפו עכשיו עוד שעתיים של בייבי סיטר לסבא ולסבתא –
איטלקיה שובבה
מי: מסעדת SILO meditaliano בסגנון איטלקי- ים תיכוני של השף רובי פורטנוי שנפתחה בקיץ האחרון במתחם החדש 'לה פארק' שבפארק פרס בחולון. סילו מבקשת לשדרג את הסצנה הקולינארית בעיר לטובת תושביה. גם כאן מדד הפייסלנד בישר כבר בתקופת ההרצה על 'נגעת ?חזרת'. ובמילים אחרות, כל מי שהגיע לסעוד את ליבו ב- SILO -לאו דווקא מהעיר חולון- מבין היטב שלמנות שמשאירות טעם של עוד חוזרים. סילו מתאימה גם למשפחות, גם לבילוי זוגי וכמובן לריכולים עם חברות טובות.
מתוך עמוד הפייסבוק סילו
עיצוב: המסעדה מצויה במתחם לה פארק החדש. זהו מתחם המוקף בירוק המצוי בלב ליבו של פארק פרס הירוק וכשנכנסים לתוככי המסעדה מבינים כי סילו עוצבה מתוך הקשר בלתי ניתק בין החוץ לפנים. חלונות הענק השקופים מכניסים את מלוא יופיו של הפארק והירוק פנימה, העציצים המשתלשלים מהתקרה, האדניות הפורחות ואפילו מיצג הירקות העליז של פלפלים, עגבניות ולימונים שבמסעדה מכניס אותך לאווירה של קלילות אופטימית, של טבע ובעיקר של ח-ו-פ-ש.
מתוך עמוד הפייסבוק
מה בתפריט: תמצאו כאן משחק האופייני למטבח האיטלקי, כזה שיודע לנוע כל הזמן על הציר שבין מנות נגישות לצד מנות מתוחכמות, בין מנות הפונות למכנה משותף רחב לצד כאלו הפונות יותר לפיישנמקרים. אפשר למצוא כאן מבחר פיצות מהטאבון של סילו שהילדים והטינג'רים יזללו בהנאה ועד מנות ייחודיות יותר כמו: ריזוטו ירוקים עם שלל ירוקים ייחודים. יכולת אקלקטית זו הופכת את סילו כאמור למתאימה גם לארוחות משפחתית וגם לארוחה זוגית.
המומלצים שלנו: לפתיח בחרנו סלט כוסמין ובורגול, זהו סלט מרענן הכולל בתוכו את כל המרכיבים הקלילים והטעימים של מלפפונים, ארטישוק, עלי רוקט, זיתי קלמטה, לימון כבוש, טחינת דלעת, וגרעיני דלעת. שני דברים בלטו מאוד במנה הזו. הראשון, היחס הנכון בין כל המרכיבים במנה (ויש לא מעט מסעדות שנופלות במלכודת הזו) השני, חומרי הגלם הטריים היישר מתנובת השדה.
סלט כוסמין ובורגול
מנת הפתיח הנוספת הייתה 'ירקות צלויים' עם מגוון ירקות העונה: חצילים, תפוחי אדמה וסלק עם גבינת מוצרלה. זוהי מנה פשוטה, גדולה ושמחה. ואם אתם גם בענייני מנות עיקריות, קחו בחשבון שזוהי מנה משביעה במיוחד.
ירקות צלויים מנת פתיח
בענייני פסטות, רשמו לפניכם את מנת 'מפלדיני פונגי'. זוהי תערובת של מיקס פטריות מוקפצות, שמן כמהין וקרם פטריות, שהתגלתה כמנה יצירתית במיוחד. שמחנו גם לגלות עד כמה מיקס פטריות יכול להיות מאוזן ולא עמוס ועד כמה רוטב יכול להיות מהודק ומדויק, נוכח אך עדין, בולט אך לא משתלט.
מפלדיני פונגי
כחובבי דגים לא ויתרנו על מנת פילה סלמון עם רביולי ארטישוק, קרם כרישה, כרישה צלויה ורוטב בלסמי. נתח הפילה העסיסי והשילוב ההרמוני בין הכרישה הצלויה הפך מנה זו לפייבורטית שלנו. מי שעומד מאחורי כל הטוב הזה הוא השף רובי פורטנוי, שהוזמן לבשל למכובדי העולם, ביניהם נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי וכיהן כשף במסעדות תל-אביביות מובילות.
פילה סלמון
ולקינוח: בחרנו בהתאם להמלצת המלצרית את 'קנולי מלבי', סוג של געגוע נוסטלגי לקינוחי האייטיז. טעמנו כאן קנולי בוטנים ממולאים במלבי, פירות יער וגלידת פיסטוק. זו מנה שמסבירה היטב את עצמת עונג הטמונה במילה 'מתוק' . ובקיצור, סילו היא תחנת חובה לימים המתקתקים שנותרו לסיום החופשה שעוד נתגעגע אליהם.
עמוד הפייסבוק מסעדת סילו 'לה פארק' חולון: https://www.facebook.com/silolapark?fref=ts
קנולי מלבי
טינג'ריים על קיבתם
מי: רשת בלאק מיועדת בעיקרה לחובבי המבורגרים בנשמתם, כך שהיא הייתה בילוי מושלם ומותאם לקהל היעד שלנו :צאצאים משופמים שמוכנים להצטרף לארוחות משפחתיות חגיגיות רק בתנאי שיש שם מאכלים נחשקים וזה אומר ב-ש-ר-י-ם למיניהם.
עיצוב: הפעם פקדנו את סניף בלאק בפארק המדע ברחובות. אחרי כל הימים בהם היינו ספונים כל היום והלילה במזגננו והשתוקקנו לישיבה בחוץ עם בריזה נעימה ואפילו התפשרנו על מעט לחות. כך ישבנו להנאתנו בחוץ, בכיף ובשנטי של אווירת המרפסת.
מה בתפריט: הקונספט של בלאק מאוד ברור. הוא פשוט ועממי ומתרכז בנתחי בשר ובטעמים מוכרים ופופולאריים. מידי עונה מוכנסים שינויים וחידושים בתפריטים, כך שתמצאו כאן גם עוף בווק, כנפיים לוהטות ועוד מנות מעניינות, אבל 'הארד קור' כאן הוא המבורגרים. וגם אם המבורגר הוא לא בדיוק הנתח שמבשר בשורה קולינארית, הוא עדיין עסיסי וטעים ועבור הטינג'ריים הוא 'גוטה גוטה'.
המומלצים שלנו: למרות שבני העשרה יעוטו כמוצאי שלל רב על המנות המוכרות של בלאק ואני מתכוונת כמובן למיני ההמבורגרים, נסו להציע להם את המנות הפחות מוכרות.
אנחנו חיבבנו במיוחד את מנת העוף המוקפץ המוגשת על פיתה דרוזית דקיקה עם ירקות וטחינה. זוהי מנה פיקנטית שמתעלה לרמות של ייחודיות בזכות השילוב של הבשר המתובל בצורה מדויקת עם הטחינה ועם 'התוספת שתופסת' פיתה דקיקה, כמה דקיקה ככה גדולה וטעימה –
עוף מוקפץ על פיתה דרוזית
ולקינוח: הפעם חזרנו לקינוח המוכר והטעים של קרם בורלה המוגש בין טווילים פריכים ודקיקים עם בננות מקורמלות המשולבות ברום – חם. מודים שפעם הראשונה שטעמנו את הקינוח הזה, נוצר קליק מיידי ורק חיפשנו דרך חזרה לאותו קינוח מנצח.
http://www.blackbarburger.co.il/he/home/default.aspx
קינוח מנצח