רשת ביגה/גרג עם מתכונים לעוגת דבש ועוגת תפוחים עם דבש-ווניל

צהריים טובים,

 

 

אנחנו אוהבים מאוד לאפות בבית, אך לפעמים יש אילוצים ומפאת חוסר הזמן עושים קיצורי דרך וקונים. אבל השנה אנו מסודרים עם מתכונים של רשת בתי הקפה ביגה האהובה.

שני מתכונים בידינו. האחד של עוגת דבש ואילו האחר לעוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש ווניל.

אגלה לכן סוד, כבר אתמול כשהגיעו העוגות הנהדרות הביתה. הכנתי קפה הפוך משובח במכונה שלי ופרסתי משתי העוגות פרוסות מכובדות. היה משגע.

 

מתכון מנצח לראש השנה

 

 

רשת בתי הקפה ביגה מנדבת:

 

 מתכון עוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש ווניל

 

 

רשת בתי הקפה ביגה, מנדבת מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש ווניל, לקראת חג ראש השנה. העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים ? תפוח ודבש. באדיבות הקונדיטורית מירן קל.

 

העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…

 

 

הוראות הכנה:

 500גרם קמח

 25גרם שמרים טריים

250   גרם חלב

1   ביצה

75   גרם סוכר

קורט מלח

 100גרם חמאה

 

אופן ההכנה  :

 

מעבירים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים וביצה מפעילים עם וו לישה ושופכים את החלב פנימה לשים עד לקבלת בצק ומוסיפים מלח ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי ואז מוסיפים את החמאה. מערבבים כחמש דקות נוספות, מכסים את הבצק במגבת ומשאירים להתפחה עד שמכפיל את הנפח  .

 

מוציאים אוויר מהבצק ומרדדים למלבן, מפזרים את מילוי התפוחים מגלגלים לגלילה ומקפלים לצורת עיגול. מניחים להתפחה עד שמכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים את השטרוייזל.

 

אופים ב-160 מעלות כ- 35 דקות.

 

למילוי תפוחים  :

  4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות  .

109 גרם חמאה

50 גרם צימוק לבן/שחור

20 גרם קינמון

מקל וניל

במחבת ממיסים 100 גר חמאה ומקל ווניל שחצינו לאורכו והוציאנו את התוכן מוסיפים את התפוחים הצימוקים את הסוכר ואת הקינמון והדבש ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.

מצננים.

 

לציפוי פירורים (שטרוייזל):

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

קורט מלח

10 גרם קינמון

150 גרם קמח

 100גרם סוכר לבן

50 גרם אבקת מלך גרוס 

מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים ויחסית גדולים.

שומרים במקרר עד לשימוש

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה ביצים סוכר שמן דבש מוסיפים קמח אבקת אפיה סודה לשתייה ותבלינים לאחר הערבוב מוסיפים תה מערבבים עד שנטמע מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק אופים ב150 מעלות כ50-  דקות.

 

העוגה משתבחת לאחר יומיים שלושה.

 

מחיר:39 ?

שיהיה חג שמח ומתוק כדבש

ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביגה.

 

רשת גרג קפה מנדבת:

 

 מתכון מנצח לעוגת דבש עשירה

 

 

רשת גרג קפה, המונה כ- 103 סניפים ברחבי הארץ, מנדבת מתכון עוגת דבש אינגליש קייק, לקראת חג ראש השנה. עוגת הדבש עשירה, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד שתגרוף מחמאות מכל הסועדים בשולחן החג.

העוגה מתאימה במיוחד לראש השנה, שבו נהוג לאכול מאכלי דבש מתוקים וכמו כן, כפינוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…

 

הוראות הכנה:

עוגת דבש – 2 יחידות אינגליש קייק:

 

350  גר קמח

 2 כפיות אבקת אפייה

1  כפית סודה לשתיה

4  ביצים

 250 גר שמן

320  גר דבש

1  כף קינמון

1  כפית גינגר

 1 כפית מוסקט

 קורט ציפורן

 450 גר תה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה ביצים סוכר שמן דבש מוסיפים קמח אבקת אפיה סודה לשתייה ותבלינים לאחר הערבוב מוסיפים תה מערבבים עד שנטמע מחלקים בין שתי תבניות איינגליש קייק אופים ב-150 מעלות כ-50  דקות.

העוגה משתבחת לאחר יומיים שלושה.

 

שיהיה חג שמח ומתוק כדבש!

ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת גרג קפה.

מחיר העוגה:39 ?

בישיבה באחד מסניפי הקפה מחיר העוגה עם כדור גלידה: 20 ?

 

 


 

 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה