הוזמנתי לקחת חלק בסדנת הבישול של -xenon עם השף האהוב אוהב הילדים אבי ביטון. כבר בכניסה למסעדת פסטה פיורי ביקום מילאה אותנו התרגשות גדולה מעצם הידיעה על גודל החוויה לקראתה אנו הולכות. נגה בת אחותי שהגיעה היישר מביתה במושב ואני הגענו שלובות ומלאות ציפייה לקראת החוויה.
כבר מזמן שלא מדברים על בישול רק ממקום של לאכול בריא ומזין. הבישול הוא מעל לכל חוויה מתמשכת מרגע בחירת החברותא, התפריט, חומרי הגלם, תהליך הבישול, חווית הבישול, המראות, הניחוחות, והסעודה המשותפת. בסדנת הבישול עם השף אבי ביטון והילדים חברו לחוויה הכוללת גם סירי xenon אין ספק שחויית הבישול לא יכולה להיות מושלמת כל עוד כלי המטבח המשמשים אותנו והסירים או המחבתות אינם כאלו שמעניקרים את מלא החוויה וההנאה מעצם התהליך.
בסדרת גרניטו בהם השתמשנו בסדנה היו סירים ומחבתות GREBLON ופלנצ'ה ILAG עם ציפוי אבן שיש בחמש שכבות תוצרת שוויץ וגרמניה. היתרונות: תחתית אינדוקציה מתאימים לכל כיריים וידיות סיליקון. לא עוד מזון שרוף או נדבק לתחתית הסיר בגלל שימוש במינימום שמן, והתוצאה בישול בריא.
זמן רב עבר מאז הייתי חלק בסדנאות בישול עם ילדים, שכן ילדי שלי כבר בגרו ובסדנה המשותפת שבתי להנות מהתום והזהירות שהפגינו הילדים כשנתבקשו להשתלב במלאכת הבישול והרכבת המנות.
מה בשלנו בחסות אבי ביטון והילדים? סלט קפריזה עגבניות ומוצרלה. שקשוקה תרד שמנת וגבינת פרמזן, פילו סביח, שקשוקה תרד שמנת וגבינת פרמזן ופנקייקס נפלאים. כשערכנו שולחן לא נשאר פרור לרעבים…
ויש גם מתכונים…
סלט קפרזה עגבניות ומוצרלה באפלו
חומרים למנה אחת:
1 כדור גבינת מוצרלה בפאלו כ- 100 גרם
2 כפות חומץ בלסמי משובח
2 כפות שמן זית
1 עגבניה בינונית ויפה
מלח
פלפל
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
1. את כדור המוצרלה חותכים ל- 5 פרוסות , בעובי 1 ס"מ כל אחת , חותכים את העגבניה לפרוסות בעובי
1 ס"מ כל אחת.
2. על צלחת מסדרים לסרוגין פרוסות עגבניה ובניהן פרוסות מוצרלה. בין הפרוסות מוסיפים את עלי
הבזיליקום.
3. בוזקים מעל שמן זית , חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומגישים מיד.
שקשוקה תרד שמנת וגבינת פרמזן
מצרכים:
400 גרם עלי תרד טרי
3 כפות שמן זית ואפשר להכין על חמאה או לשלב שמן זית+חמאה
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
פלפל שחור
ביצים טריות
להגשה: גבינת פרמזן
אופן הכנה:
לשים את עלי התרד בקערה עמוקה במים רותחים 2 דקות לסנן היטב ולחתוך גס
במחבת עמוקה לחמם שמן ולטגן טיפונת את הבצל והשום ללא הזהבה
להוסיף שמנת ולהרתיח כדקה על להבה גדולה.
להוסיף את עלי התרד ולבחוש.
להוריד ללהבה בינונית ולפזר את פיסות הגבינה הצהובה .
ליצור בורות ולהוסיף את הביצים. ולכסות עד שהביצים מוכנות.
לפזר גושי פטה ולהגיש חם עם ירקות טריים ולחם שחור טרי
פילו סביח
מרכיבים
עלי פילאס
3ביצים חומות
2חצילים קלויים קלופים
2תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל
שמן זית
להגשה
כוס טחינה מוכנה
2עגבניות קצוצות דק
פלפל ירוק חריף פרוס
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים פרט לחומרי ההגשה ומתבלים במלח ופלפל.
2. חותכים מעלה הפילו ריבועים של 20 ס"מ מרובע.
3. שמים מעט מהתערובת ומקפלים כמו אריזה. מניחים על מגש אפייה.
4. מושחים מעט שמן זית ואופים בחום של 250 מעלות עד להזהבה.
5 מגישים עם טחינה, עגבניות ופלפל חריף
אם גם אתם רוצים לבשל בסירים ומחבתותשל קסנון הכנסו לאתר ובצעו רכישה מהירה .
הצטרפו לדף הפייסבוקשל xenon ותוכלו לרכוש גם מכאן.