את מגוון מוצרי שפרסל שקבלתי להתנסות לקראת ערב ראש השנה בחרתי לקחת לכיוון שונה. העדפתי לוותר על עוד מתכון מתוך שפע מתכוני עוגות דבש ועוף בסילאן ושמן זית ובחרתי למקד את הרשומה הזו בשימוש במרכיבים שמן זית, סילאן ודבש עם ובלי תפוח, כדי להופכם לרטבים בריאים כתוספת לסלטים טריים.
ודרך אגב אם להודות באמת עוגיות הסנדביץ נלקחו על הבן שלי תוך כדי הליכה בדרך לקומה השנייה בטענה שהוא לוקח "רק טעימה." כשירד שוב בדרכו החוצה הצלחתי להבין שנותרה לו רק… העטיפה.
לפני הרוטב.
כל אחד יודע להכין סלט. חומרי גלם טריים ואיכותיים הם הבסיס להצלחתו של הסלט אבל ככל שיהיה השילוב בין סוגי הירק, העלים, הקרוטונים והאגוזים בסלט מרהיב לא יהיה טעמו מושלם ללא הרוטב שמחבר את כולם יחד עד שמעניק לנו את החגיגה האמיתית בפה.
אנו הישראלים אוהבים סלטים. יש מי שרואה בסלט מנה עיקרית (אני למשל) וגם כאשר הסלט מקבל תוספות חלבון או פחמימות רצוי שנזכור תמיד שסך הקלוריות שבו קופץ בעשרות אחוזים כאשר הרוטב שאנו מוסיפים מכיל חומרים שאנו לא בדיוק מכירים.
כאשר מכינים רוטב לסלט מוטב להשתמש בחומרי גלם מעולים. סלטי עלי, חסות, שרי, גזרים, כרוב ואחרים יתאימו למתכוני הרטבים שישלבו את הסילאן, הדבש ושמן הזית מבית המותג שופרסל.
רוטב שהוכן בבית ונשמר בצנצנת יכול להישאר במקרר ולכן מומלץ להכין כמות גדולה יותר ולהשתמש למחרת בעבודה או בבית. כלל הבסיס שלמדתי בהכנת רטבים שכדי להכין רוטב ויניגרט חשוב לשמור על יחס של 1/3 חומץ ו- 2/3 שמן, ומכאן אתם כבר מסודרים.
רוטב לסלט טרי
רבע כוס חומץ תפוחים או הדרים או חומץ בן יין.
רבע כוס חומץ בלסמי
2/3 כוס שמן זית שופרסל
כפית חרדל גרגרים
כף גדושה דבש או סילאן
2 שיני שום כתוש- לא חובה.
כף שטוחה מיונז
מלח ופלפל גרוש.
אפשר להוסיף גם שום.
אופן הכנה:
מכניסים את כל החמרים לצנצנת עם מכסה ומנערים היטב. טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך.
כמובן שעל בסיס הרוטה הזה ניתן לשנות ולהחליף דבש בסילאן, סוגי חומץ שונים עם או בלי חרדל או מיונז. עם או בלי תוספת לימון. הכל ישתלב יחד ויעניק לסלט את מלא הטעם .
בתאבון
שנה טובה