מסעדת מדיטה הירושלמית הכשרה עם תפריט חדש

 

חמישי שקט שיהיה לכולנו.

 

 

 

ערב רביעי שהיה אמש היה ציון דרך בלוח הקולינרי ירושלמי שלי. ערב של חגיגת בשרים ומנות ראשונות מהממים שאין דברים כאלה.

הגענו למסעדת מדיטה כמה בלוגריות/ים אמיצות כי לא מפסיקים את החיים וממשיכים לאכול ולהנות ולהיות חזקים והאמת? לא הייתה בי חרטה ואפילו לא לשבריר שנייה.

מהרגע שנכנסנו למסעדה רחבת הידיים העצומה בגודלה עלו המנות הנדיבות בזו אחר זו לשולחננו העמוס ממילא בממרחים,רטבים, לחמים לנשק את הידיים אחד אחד על כל סוגיהם והיי חבל לשבוע מלחם, אבל זה כל כך מפתה עם קרם החצילים והלימון הכבוש- ממרחים חלומיים ממש, וכל החמוצים היפים וואי איך שאני נהניתי בערב הפינוקים להשקת התפריט החדש במדיטה, איזה שף מוכשר ונדיב, מוטי אוחנה הנהדר יודע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, מכיר כל חומר גלם על בוריו ונאמן ממש לקו הדליקטסים של האוכל. ממש ככה!!

אהבתי מאוד את סלט העלים עם הרבה עלים ושקדים ונקטרינה (תוספת הפרי משתנה בהתאם לעונה) וסלט כזה טעים לא אכלתי מזמן. אני מאמצת אותו לארוחות בבית משפחת ארז. משגע!!

נהניתי מהקבב בליווי החציל השרוף, העגבניות והטחינה. משגע.. ומנה ממש יפה ויזואלית.

את הדניז עם הטחינה הנימוח והכה טעים, כאילו שהם נולדו להיות שלובים זה בזה, הטחינה עטפה את הדניז ממש באהבה ויצא טעים טעים.

עוד מנה יפה ומשובחת מבית היוצר של השף מוטי אוחנה- פטה הכבד בליווי ריבת עגבניות השרי. שינוי מרענן בנישת פטה הכבד שאני מכירה. לכל הטוב הזה התלוו לתוככי הפטה גרגירי מלח גס ואיכותי. אהבתי מאוד.

עפתי על שקדי העגל עם תוספת ירקרקה וחמצמצה כפי שאני אוהבת, מנגולד, אריסה ולימון כבוש- שילוב מנצח מה יש לומר!!

עוד מהבשרים שאהבתי וממליצה- הסינטה הפרוסה בתוספת תפוח אדמה ופטריות צלויים ברוטב צ'ימיצ'ורי- חתיכת מנת דגל מן החדשות.

במסעדה בכלל יש אווירה נהדרת, המון אנשים סועדים בהנאה (הרשיתי לעצמי להתבונן בסועדים ובסועדות.) כולם נראו מבסוטים, שבעים ומאושרים.

המוסיקה המתנגנת ברקע כל הזמן היא משובחת והמון שנות ה-80 מימי נערותי נשמעו בין כותלי המסעדה. כך שהייתה לי הרגשה כזו טובה ונעימה גם לחיך וגם לנשמה.

למרות ועל אף הכשרות התפריט החדש וגם "הישן" עשיר במנות מעולות, הסלטים והמנות הראשונות מטריפים והקינוחים משגעים. מקרונים טעימים, טארט הטופי משגע, גלידת הוניל עם שערות החלבה,הטחינה והסילאן- מושלמת והשוקולד עם הקוקוס שמיימי. 

הוגשו לנו גם קוקטיילים מהתפריט החדש ואין מילים בפי לתאר את המבחר המצויין, המחדש והמפתיע.

קוקטייל הוואלק מטריף, ראובן מתקתק ונהדר, יינות טובים. מבחר של בירות מן החבית וכאלה שבבקבוק ועוד ועוד.

שירות מעולה, מהיר, אדיב וחייכני. וזהו, תלכו להרגיש, לטעום, לחוש ולחוות את מדיטה .תצביעו ברגליים. רק תודו לי!!

 

הנה קישור לעמוד של מסעדת מדיטה.- בו תוכלנה/ו גם להזמין שולחן ומניסיון זה עובד טוב.


http://medita.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=914896

 

 

 

 

קרדיט צלם: אבירם חסון/טיים ארט

קרדיט צלם: אבירם חסון/טיים ארט

 

 

מסעדת "מדיטה" של השף מוטי אוחנה חוגגת שנה ומשיקה תפריט חדש

 

לאחר הניסיון רב השנים שצבר, החליט השף מוטי אוחנה, השף ראשי ובעל מסעדת "החצר", יחד עם שותפו משה כהן לפתוח את מסעדת "מדיטה". חזון השותפים היה להגיש לאורחים מנות ממטבח המזרח התיכון החדש, תוך הישענות על מנות ירושלמיות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני. שילוב המטבחים השונים, בהם מתמחה השף אוחנה, יצר מנות המורכבות מרכיבים מקומיים וביניהם: שקדי עגל, קציצות דגים בחריימה, במיה, קדרת בקר וירקות שורש, ארטישוק, אפייה בתנור טאבון ועוד, לצד נגיעות אסייתיות כמו: וינגרט וואסבי, קוויאר סוויה, פטריות שימאג'י מוחמצות, ושימוש רב בפירות העונה, ירקות טריים ועשבים ירוקים שמעניקים המון צבע ורעננות.

 

בימים אלה חוגגת "מדיטה" שנה והשף מוטי אוחנה החליט לחגוג עם תפריט חדש ומעודכן.

 

בין המנות החדשות בתפריט: חציל בלאדי מהטאבון בליווי טחינה וסלט גרגירי חומוס (42 ?); פטה כבדים וריבת עגבניות שרי (54 ?); טונה צרובה על מצע סלט ירוקים עם קוויאר סויה, ויניגרט ואסאבי ושמן שומשום (58 ?); טאטקי פילה בקר בתוספת לביבות תפו"א ופורטבלו צלוי מרוחים באיולי כמהין (64 ?); פטוצ'יני קרם עגבניות עם חצילים, זיתים ובזיליקום טרי (58 ?); חזה עוף, טאבולה חיטה ירוקה ועדשים ירוקות, קונפי עגבניות, לימון (72 ?); מח עגל ולימון כבוש (65 ?); סינטה פרוסה בתוספת תפו"א ופטריות צלויים עם רוטב צ'ימיצ'ורי (96 ?); קבב אפוי בטבון, חציל שרוף, עגבניות וטחינה (78 ?); שקדי עגל, עלי מנגולד, אריסה ולימון כבוש (72 ?).

 

מסעדת מדיטה משתרעת על פני כ – 350 מ"ר, המשרתת עד כ- 180 סועדים. המסעדה הושקה לאחר מחשבה רבה ובהשקעה של למעלה משלושה מיליון ?.

 

השף מוטי אוחנה ? הוא השף והבעלים של מסעדת "החצר" בירושלים. אוחנה הוא בוגר ביה"ס הגבוה לבישול "קורדון בלו" והוא בעל ידע גסטרונומי עשיר והתמחות של- 13 שנים במסעדות שונות בארץ ובחו"ל, ביניהן מסעדת הצ'אקרה הירושלמית ומסעדות גורמה שונות באוסטרליה.

 

"מדיטה" – בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים

כשר

חדר פרטי לאירועים עד 110 איש

טל' 02-5664466

 

 

 


קרדיט צלם: אבירם חסון/טיים ארט

 

 

 

 

 

 

 

קרדיט צלם: אבירם חסון/טיים ארט

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קוקטייל ראובן

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה