סביח בתוך חציל המצאת המאה של רפי שלי

שבוע נפלא חברות וחברים אהובי/ות.

 

 

 

ערב שבת הגיע ואיתו החשק והפרץ הבלתי סופי של רפי שלי בעל התשוקה הגדולה לבישול ואפייה מדהימים ופינוקים לכל המשפחה. אז העוף והבשר זה must לארוחת ערב שבת וכל מיני תוספות צבעוניות חמוצות וחריפות, אבל אמש גולת הכותרת על שולחן השבת היתה מנה נפלאה -המצאה גאונית של רפק'ה. כל הסביח יושב בקוביות קטנות בתוך חציל.

אז איך עושים?

את תפוחי האדמה הכין יום לפני בתנור, כך שיצאו חומים וטעימים כמו של שבת בבוקר, ביצים חומות אותו דבר, החצילים נכנסו בפרוסות יפות לגריל כשמעליהן הוזלף מעט שמן זית(כבר מזמן זנחנו את הטיגון לחצילים, אין סיבה לטגן כשבתנור הם יוצאים פשוט מופלאים וטעימים.

תפוחי האדמה והביצים החומות נחתכו לקוביות קטנות, התווסף אליהם בצל ירוק קצוץ דק דק, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות לחות קצוצות, מעט טחינה מוכנה של בית, מלח לפי הטעם ופלפל ירוק טרי וחריף- גם כאן לפי הטעם.

הכל הושם בתבנית מאפינס שקעים מסיליקון.

2 פרוסות חציל פתוחות לצדדים הונחו בכל שקע, המילוי נכנס לגומחה ונסגר.

התנור חומם מראש ל- 180 מעלות ורק 5 דקות צריכים לאפות. זהו מוכן המעדן המשודרג.

בתיאבון.

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה