אין תקופה מתאימה יותר למרק חורף משביע ומחמם מאשר ימי הגשם האחרונים. השבוע זכיתי להתנסות ב"לקט פטריות למרק" של "חוות תקוע" והתוצאה היתה משובבת לב.
חוות תקוע המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, משווקת לחורף "לקט פטריות למרק" .
מארז ובו תערובת של 3 סוגי פטריות מיובשות:
פטריות שי-טאקי
או ביפנית פטריית עץ השי. הן גדלות על גזעי עץ האלון או על עצי אלון כרותים. שיטאקי הן הפטריות הפופולאריות ביותר במזרח הרחוק. הן ארומאטיות, בשרניות וטעימות להפליא. לשיטאקי פעילות נוגדת חמצון גבוהה הן מכילות שבע מתוך שמונה חומצות האמינו החיוניות לתזונת האדם ובנוסף, עשירות בברזל, סיבים תזונתיים, ויטמינים, ומהווה מקור מצוין לחלבון. מחקרים רבים מצביעים על השפעת הפטריות בהורדת רמת הכולסטרול בדם ובוויסות לחץ הדם.
פטריות יער
ופטריות שמפיניון
שלושה סוגי הפטריות גם יחד משתלבות נהדר ומתאימות להכנת מגוון מטעמים חורפיים נהדרים – מרקים, תבשילים, רטבים ועוד.
הפטריות במארז בעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בבטא גלוקן המחזק את המערכת החיסונית, עשירות בסיבים תזונתיים ומהוות מקור לחלבון בריא. הן עשירות במינרלים: ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, מגנזיום ודלות בקלוריות.
הפטריות מעניקות מעצימות את טעמם של התבשילים כך שהשילוב של הסוגים השונים במארז מקנה בנוסף לטעם העשיר גם מכלול של יתרונות בריאותיים ברורים: חיזוק מערכת החיסון, הורדת רמות השומנים בדם, איזון לחץ דם, שכן הפטריות המיובשות שומרות על ערכן התזונתי במהלך הייבוש.
הוראות שימוש: לפני השימוש יש להשרות את הפטריות במים רותחים במשך 30 דקות.
מי ההשריה מכילים טעם רב ומומלץ להשתמש בהם בהכנת רטבים, מרקים ותבשילי קדירה.
כשרות ? רבנות גוש עציון.
מחיר: 14.90 ש"ח (אריזה של 25 גרם). להשיג ברשתות השיווק.
מרק פטריות חלבי
מצרכים:
1 יח' לקט פטריות למרק של חוות תקוע
מלח ופלפל לפי הטעם
25 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ או 6 בצלצלי שאלוט, פרוסים
50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית
4 כפות קמח
10 כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (או 2 כפיות רוטב סויה וכפית אחת יין אדום)
1/2 1 כוסות חלב/ מיכל שמנת מתוקה
הכנה:
מטגנים את השום, את הבצל ואת הסלרי בחמאה או בשמן זית, על אש בינונית למשך 6-8 דקות.
מוסיפים את הפטריות (אחרי השרייה) ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח
תוך כדי ערבוב במשך עוד 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק (או רוטב סויה + יין אדום),
מלח ופלפל ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את החלב, ואם רוצים להעשיר יותר אז מוסיפים שמנת מתוקה בלי להרתיח. מגישים חם.
בתאבון