מתכון של רפי לסופגניות ללא טיגון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המתכון של רפי ארז לסופגניות ללא טיגון

נובמבר 2015

 

מתכון ל- 15 סופגניות

 

חומרים:

 

1.5 כוסות מים פושרים

4 כוסות קמח

כף מלאה שמרים יבשים

2 ביצים

4 כפות סוכר

כפית שטוחה מלח

40 גר' חמאה מומסת

ריבת תות שדה

אבקת סוכר

תמצית וניל- מס' טיפות

 

להכין תבניות שקועות (סיליקון ,אלומיניום, מתכת) משומנות קלות

שתי שקיות זילוף כשבאחת מהן צנטר עם פתח עגול קטן לזילוף הריבה

 

 

אופן ההכנה:

 

1. לצקת לקערה את המים, סוכר,שמרים ושתי כוסות קמח ולהשהות כ- 5 דקות.

2. להוסיף את יתרת הקמח, מלח, 2 ביצים, וניל והחמאה וללוש במשך כ- 7-10 דקות. הבצק אמור להיות דליל.

3. להתפיח במשך כחצי שעה ובינתיים לחמם תנור ל- 200 מעלות.

4. לערבב מעט את הבצק ולצקת אותו לשקית זילוף.

5. להזליף לתבניות בגובה חצי התבנית.

6. להתפיח במשך כ 30 דקות –  עד שהסופגניות מגיעות לקצה התבנית.

6. לאפות בתנור במשך כ- 12 דקות.

7. להכין ריבה בתוך שקית זילוף עם צנתר עגול קטן.

8. לאחר קירור של 2,3 דקות להוציא מהתבנית ולהזליף בתוכן ריבה.

9. לבזוק אבקת סוכר.

 

 

 

 

בתיאבון

 

 

 

 

 

קישור למרכז "מה הטעם":

https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%A2%D7%9D-856795484397327/

 


תגובות (0)
הוסף תגובה