המתכון של רפי ארז לסופגניות ללא טיגון
נובמבר 2015
מתכון ל- 15 סופגניות
חומרים:
1.5 כוסות מים פושרים
4 כוסות קמח
כף מלאה שמרים יבשים
2 ביצים
4 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
40 גר' חמאה מומסת
ריבת תות שדה
אבקת סוכר
תמצית וניל- מס' טיפות
להכין תבניות שקועות (סיליקון ,אלומיניום, מתכת) משומנות קלות
שתי שקיות זילוף כשבאחת מהן צנטר עם פתח עגול קטן לזילוף הריבה
אופן ההכנה:
1. לצקת לקערה את המים, סוכר,שמרים ושתי כוסות קמח ולהשהות כ- 5 דקות.
2. להוסיף את יתרת הקמח, מלח, 2 ביצים, וניל והחמאה וללוש במשך כ- 7-10 דקות. הבצק אמור להיות דליל.
3. להתפיח במשך כחצי שעה ובינתיים לחמם תנור ל- 200 מעלות.
4. לערבב מעט את הבצק ולצקת אותו לשקית זילוף.
5. להזליף לתבניות בגובה חצי התבנית.
6. להתפיח במשך כ 30 דקות – עד שהסופגניות מגיעות לקצה התבנית.
6. לאפות בתנור במשך כ- 12 דקות.
7. להכין ריבה בתוך שקית זילוף עם צנתר עגול קטן.
8. לאחר קירור של 2,3 דקות להוציא מהתבנית ולהזליף בתוכן ריבה.
9. לבזוק אבקת סוכר.
בתיאבון
קישור למרכז "מה הטעם":
https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%A2%D7%9D-856795484397327/