ערב טוב.
אמש זכיתי לחוויה עילאית במלוא מובן המילה וחבל שאיני יכולה להעביר לכן/ם את האווירה והטעמים שחוויתי במסעדה.
מיד עם כניסתי למסעדה קיבלו את פניי שלטי ניאון צבעוניים, תאורה מיוחדת – רומנטית משהו, מוסיקה דרום אמריקאית מקפיצה, השעה הייתה 17:30 בין הערביים והמסעדה לא הייתה ריקה, מאוחר יותר המקום ממש התמלא כיאה לבית אוכל מקסיקני מטריף.
במקסיקו כמו במקסיקו – הרבה קקטוסים מעטרים את המקום ויש חדר אחד גדול שמלא בהם.
אז אחד לאחד אמרנו מקסיקו וזאת לפני שהגענו למנות המהממות!! היה לי קצת פיקנטי- אפשר לומר חריף למדי, אבל הפעם נתון זה פיתה אותי לאכול יותר ויותר ,לא נכנעתי והחריף פשוט הגביר לי את התיאבון והחשק.
השירות נפלא ואין כדוגמתו, מהירות, חיוכים, תפריט מגוון ביותר שמיד כאן אפרט את המנות והמרכיבים. הכל טרי, צבעוני. וחבל שרפי שלי לא היה איתי כי הוא מטורף על מוסיקה דרום אמריקאית מקפיצה ועל אוכל פיקנטי, אני אחזור לכאן עם כל משפחתי היקרה שהם חובבי אוכל מקסיקני בפרט ופיקנטי בעיקר.
התכנסו ובאנו לאכול טוב כמה בלוגריות ועיתונאיות וכך זה הלך לפי הסדר הטוב.
כנהוג הראשונות קודם; פתחנו בנאצ'וס וגוואקמולי שזה למעשה טורטיות תירס אפויות, מוגשות עם סלט אבוקדו מקסיקני.
לאחר מכן מנת הפתיחה המהממת לא פחות! מקסיקלי נאצ'וס- טורטיות תירס אפויות עם גבינות מותכות , חלפניו, עגבניות , בצל ירוק וכוסברה. מגש עם שמנת חמוצה וגוואקמולי.
יש לציין שהמנה מדהימה, אין לי מילים לתאר את שילוב הטעמים המוצלח הזה. הגדילו לעשות וסלסלת האבוקדו המתקראת – "גוואקמולי" הכי טעים שיש בעולם (וכבר היום אישי היקר הכין בבית לארוחת ערב שבת כי אני התגעגעתי…).
המקסיקנים משלבים הרבה פלפל חריף טרי וכוזברה. האחרון אהוב עליי במיוחד.
אני לא הייתי במקסיקו אף פעם ולא רואה שבקרוב אסע לשם, אך מי שכן הי/תה ואכלה במחיצתי אמש טענה שאחד לאחד זה האוכל של מקסיקו. מדהים!!
לפתע היכה באפי ריח מעושן כזה מעולה, סלסול של ריח שהגיע אט אט לשולחננו והם הגיעו – קלחי תירס מטריפים על הגריל עם איולי צ'יפוטלה, גבינה צפתית קשה וכוסברה וזה היה חריף אשש והמשכתי לאכול כי זה כל כך טעים ,לא הספקנו את העונג הזה, כבר הגיע לשולחננו העונג הבא- סלט אקפולקו , ממה הוא מורכב, ובכן: תערובת עלי חסות, כרוב, פלפלים, צנוניות, כוסברה ושקדים מקורמלים עם ויניגרט מנגו.
לא יודעת, השילוב הזה של החסות הקריספיות, עם יתר הירקות ושוב מלכת המטבח המקסיקני- הלוא היא הכוסברה עם השקדים המקורמלים והרטבים- הפכו את הסלט הזה המתקרא בישראל- אקופלקו לסלט מהמם ומיוחד.
כעת סלט העגבניות הפיקנטי הונח על השולחן מכל עבר שומעים כל הזמן את הבלוגריות או חלקן לפחות אומרות כך ואני מצטטת: "רגע לא לאכול, עוד לא צילמתי, או "משה תעשה לי אור" . עם מוזר אנחנו וכמה שלא נהיה רעבות, נגווע מרעב- קודם כל נצלם את המנות היפיפיות.
לאחר מכן קיבלנו טאקו דג- שהוא פילה דג קוד (אותו דג שמתשתמשים בו להכנת פיש אנד צ'יפס – ממטבח אחר…) והוא הכי מתאים למנות כאלו לעניות דעתי, והוא מצוי בבלילת בירה מוגש עם איולי צ'יפוטלה, כרוב, גוואקמולי ובצל כבוש. נטרפתי על טאקו הדג. (במקרה הזה הוגשו גם חצאי לימון והתבקשנו לתבל לעצמנו.
לאחר מכן הוגש לנו טאקו בקר- צלעות בקר בבישול ארוך במרינדה של אננס ואצ'יוטה מוגש עם עגבניות, צנוניות , בצל וכוסברה 🙂
גם טאקו עוף קיבלנו וזה היה טעים. העוף היה קריספי וגם עסיסי- כמו שאני אוהבת.
ובמקסיקנית אין בלי צ'ילי קון קרנה שהיה מושלם- למי שלא יודע/ת זהו תבשיל האופייני למקסיקו- תבשיל בקר ושעועית אדומה מוגש על אורז מקסיקני עם שמנת חמוצה, סלסת עגבניות טריות, כוסברה וצ'ילי טרי. התבקשנו לערבב את הכל טוב טוב – ואכן הצ'ילי היה מצויין.
ובדיוק בשבילי – סלמון שאני כל כך אוהבת – שכאן במקסיקלי היה מוקפד ועשוי בדיוק במידה הנכונה. סלמון ורה קרוז- שהוא סלמון על הפלאנצ'ה מוגש עם אורז מקסיקני ברוטב של עגבניות ופלפלים קלויים, זיתים ופיקל חלפניו.
יש את אותו הדג אך בגירסה שהוא מונח על פירה בטטה לבנה- ואני נדהמתי מהטעמים הנפלאים והעדפתי את השילוב הזה האחרון. מנה מחממת, מנחמת וטעימה ברמות.
לסיום אכלנו פהיטה פילה בקר- רצועות פילה בקר על הפלאנצ'ה עם בצלים ופלפלים חרופים.
הוגשו לנו גם מנות לדוגמא – מנת ילדים המורכבת משניצלונים וקוביות תפוחי אדמה ואי אפשר בלי דפי ציור וצבעים משובבי נפש.
ומנה המתקראת "ארוחת לילה" – late night בספרדית- בואנו נוצ'ס שזה לילה טוב.
המנה מורכבת מנאצ'וס עם צי'לי קון קרנה מתערובת בקר. עם מיני בוריטוס עם כל מילוי שאנחנו נבחר וחצי קלח התירס המפורסם מלמעלה. נשמע מעולה.
ובל נשכח את המשקאות המקסיקניים שהוגשו לנו- עלינו הוטלה עבודה קשה- להחליט ולבחור באיזה משקה מתחשק לנו לטעום ולהתחמם.
היה משקה אחד שגבר על כל היתר בטעמים ובמראה- מקסיקלי בולדוג- מרגריטה קפואה עם בירה הפוכה. שיטה מעניינת. כשבקבוק הבירה בעצם יושב הפוך על המרגריטה הקפואה וכך מתמזגים להם הטעמים וזה יוצא מצויין – לא פחות. משקה מומלץ כשאתם/ן מגיעים למסעדה.
יש מרגריטות קפואות נהדרות עם לימון ואננס ועוד, טקילות כמובן והרבה מהן – 18 ספרתי. כך שיש מה לשתות, וכמובן בירות מקסיקניות טובות כסן מיגל ועוד.
אז במסעדה הזו אתן/ם מרכיבים/ות לעיתים את המנות במו ידיכן/ם. ממלאים טורטיה בכל טוב המקסיקלי וכטוב בעיניכם ואוכלים וחולקים עם החברים/משפחה.
אהבתי את הקונספט, האוירה, המנות היוחדות והרגשתי ולו לשעתיים שקפצתי למקסיקו, אך בלי הטיסה הארוכה שאני לא כל כך אוהבת.
מקסיקלי נפתחה ביוני האחרון ואני צופה לה עוד הרבה שנים טובות וטעימות. אז לכו לאכול ולבלות טוב עם המשפחה והחברים.
המנות במחירים סבירים ביותר, המסעדה אופנתית ומעודכנת ופתוחה כל השבוע. רק תדאגו להזמין מקום ורק שתדעו בין 12-17 יש 10% הנחה.
מקסיקלי בולדוג
סלט העגבניות הפיקנטי
קלח תירס על הגריל
הסלט המהמם!!
טאקו דג
-late night
דוגמא של מנת הילדים
קינוח מטריף בפני עצמו – פלאן עם קראמבל ושערות חלבה