מרק כתום עם כורכום טרי וג'ינג'ר

 

 

הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות.

חוות תקוע המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, מכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז. האריזה כולל חוברת מתכונים.

 

 


החומר הפעיל שבכורכום – הכורכומין הינו נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.  

הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C  , B6  , סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.

 

 

 

את המרק הנפלא הזה הכנתי מתוך חוברת המתכונים שהיתה באריזת שורש הכורכום

 


 

 

שורש הכורכום משתלב נהדר במגוון מאכלים ? מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.

 

אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.

אופן האחסון ? מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).כ

 

כשרות ? רבנות גוש עציון. מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם). להשיג ברשתות השיווק.

 

 

 

 

למתכונים נוספים הכנסו לאתר 

הצטרפו לדף הפייסבוק של חוות תקוע

  

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות. בלוגרית

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה