חורף בריא עם תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!

בוקר רביעי טעים וחמים לכולנו,

 

 

 

 

אצלנו בבית אוכלים הרבה קטניות ובפרט בחורף, זה מחמם, מנחם, טעים ומזין. מרקים, סלטים קרים, חמים ועוד ועוד.

הפעם הלכנו על נזיד קטניות ולא על מרק.

קיבלתי את תערובת הקטניות האורגנית של "תבואות" המכילה; עדשים ירוקות ואדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, חיטת כוסמין ופולי אזוקי- בקיצור שקית שלמה "מפוצצת" בכל טוב ובבריאות רבה.

השרינו את תכולת השקית בקערה עם מים.

בינתיים קצצנו צרור קטן של פטרוזיליה וכוזברה. 

החלנו לבשל את הקטניות עם מים רק בהתחלה. הוספנו מלח וקורטוב סחוג (לפי הטעם כמובן- אצלנו זה בית חצי תימני :), כפית שום כתוש. זהו לבשל עד שמתרכך כשעה וחצי בערך.

בחצי השעה האחרונה של הבישול הוספנו רצועות דקות של בטטה אחת. תקשיבו זה טעים איך שזה, לא צריך שום דבר ליד. עולם ומלואו וכל טוב הארץ בצלחת אחת של נזיד קטניות.

בתיאבון ולבריאות רבה.

 

 

 

 

 

 

חורף בריא עם תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!

"תבואות" מציעה "תערובת קטניות אורגנית למרק" המכילה מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים החיוניים לבריאות הגוף

 

חברת "תבואות", המייצרת ומשווקת מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף "תערובת קטניות אורגנית למרק", הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים – עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין.

התערובת מתאימה להכנה של מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשיל וגם סלטים בריאים ומזינים.

 

הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדיטבע" ויועצת ל"תבואות", מציינת כי התערובת משלבת דגנים וקטניות להשלמת חלבון מלא מהצומח. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים, בהם גופרית (מינרל נוגד חמצון הידוע ב"ניקוי" כבד). התערובת תורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ובעלת ערך גליקמי נמוך המאזן את רמות הסוכר בדם ומונע היפוגליקמיה.  מומלץ לשלב את התערובת, לאחר הכנתה, עם סלט של ירקות טריים, מתובל בשמן זית ולימון לקבלת כל אבות המזון בארוחה אחת – טעימה, משביעה ומזינה.

התערובת האורגנית חשובה מאוד לבריאות בהיותה נקייה מחומרי הדברה מזיקים. הגידולים הם טבעיים ללא שימוש בדשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.  

 

הצעה למתכון להכנת מרק: משרים את התערובת כחצי שעה, שוטפים ומסננים. מטגנים בסיר 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את התערובת ותבלינים ? כף אבקת מרק אורגנית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. יוצקים מים עד הכיסוי ועוד 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד לריכוך הקטניות. (אפשר לבשל בסיר לחץ 30-40 דקות).

 

מחיר לצרכן: 16.90 ? לאריזה של 500 גרם.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז"א.

להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il

תגובות (0)
הוסף תגובה