מתכונים בריאים מהמטבח של פיליס גלזר

מדי כמה שנים חוברת פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא, למותג המקדם בריאות בזווית כזו או אחרת ומציגה בשיתוף איתו את האג'נדה שלה – עידוד צריכה של אוכל בריא וטרי, ולאו דווקא צמחוני או טבעוני. פשוט להיות מודעים למה שמכניסים לגוף. הפעם חברה פיליס לחברת הסירים קוצ'ינה מיהעם השקת סירי הטיטניום שלהם (נטולי חומרים רעילים כמו עורפת וקדמיום, מתאימים לכל סוגי הכיריים, עשויים טיטניום Ti22בעל העמידות הגבוהה ואינם גורמים לאוכל להידבק). הסירים שאצל פיליס נמצאים אצלה כבר כחצי שנה והם נראים מעולה, ללא קילופים ושריטות, כך שזה כבר מרגיע. גם באתר של החברה יש מגוון מתכונים וטיפים של פיליס, כדאי להציץ. 

 

במטבח הקטן והעמוס בדירתה התל אביבית אירחה אותנו פיליס ברוחב לב ובחיוך תמידי, בעברית מתובלת באנגלית. מה בתפריט? פתחנו את הערב עם צ'אי תפוחים חםותערובת אגוזים לנשנוש. המשכנו למרק תירס, קינואה ואמרנט דרום אמריקאי, חזה הודו עסיסי ברוטב חמוציות ביתי, ירקות ממולאים בגריסים וירקותברוטב עגבניות, טחינה אדומה, סלט ירוק עם זרעים ואגוזיםולקינוח – טפיוקה תאילנדית.

 

אחרי שיחת חולין קלילה, ניגשנו להציץ בסירים שכבר ניצבו על הכיריים ובתנור. ובלי מתכונים אי אפשר, אז הנה כמה מהמעדנים שהוגשו בערב החמים.

 

מרק תירס, קינואה וחלב קוקוס דרום אמריקאי

מרק סמיך ועשיר טעם מתאים במיוחד לסתיו ולחורף. הקינואה והאמרנט עשירים בחלבון, סידן, ברזל וחומצות אמינו.

חומרים ל-6 מנות:

3 כפות שמן (רצוי שמן קוקוס)

1בצל גדול קצוץ

1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק

1 תפוח אדמה גדול עם קליפה בהירה ודקה, חתוך לקוביות

1/2 פלפל אדום רגיל או פלפל אדום קטן חריף, קצוץ דק

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כוסות מים או חלב אורז, מחולקות

1/2 כוס קינואה, שטופה

¼ כוס אמרנט

4 כוסות תירס מוכן או קפוא מופשר

1 קופסה של חלב קוקוס

2 כפות כוסברה או פטרוזיליה

1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר שמן קוקוס על חום בינוני. בוחשים פנימה בצל וסלרי ומטגנים 5-6 דקות בבחישה מדי פעם. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, פלפל אדום ומלח. מטגנים עוד כחמש דקות בבחישה.

2. מוסיפים 3 כוסות מים או חלב אורז, את האמרנט והקינואה השטופה, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.

3. בבלנדר או מעבד מזון טוחנים 2 כוסות מגרעיני התירס עם 1 כוס מים או חלב אורז שנותר ואת תוכן קופסת חלב הקוקוס. יוצקים לסיר המרק ביחד עם 2 כוסות התירס הנוסף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות מוכנים והמרק מסמיך. בוחשים מדי פעם. מתבלים במלח לפי הטעם. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים למעלה בכוסברה ובפלפל ירוק חריף קצוץ דק (אם רוצים) ומגישים.

הערה: אם המרק מסמיך כשהוא מתקרר, ניתן להוסיף מים,  תחליף חלב או חלב קוקוס לפי הצורך.

 

 

חזה הודו עסיסי ברוטב חמוציות ביתי

הגרסה המקומית לתרנגול הודו של חג ה-Thanks giving האמריקאי. לדברי פיליס, חזה הודו הוא דל קלוריות וגם עשיר בחלבון ומינרלים, אך לעיתים קרובות הואמתייבש בקלות. שיטת ההכנה מרככת את הבשר וצלייה ברוסטר שומרת על העסיסיות. החזה הפרוס מתאים לא רק כמנה עיקרית חמה בבית, אלא גם לכריכים קרים למחרת.אפשר לשלב בצד את רוטב החמוציות, כדי להשלים את אווירת החג, או לוותר אם אתם מעדיפים את הבשר ללא תוספות מתוקות.

 

חומרים לרוטב חמוציות:

150 גרם חמוציות מיובשות

1 כוס מים

מיץ מחצי תפוז או לימון

1 כף ג'ינג'ר מגורר

2 כפות דבש

 

חומרים לתערובת תבלינים:

1/2 1 כפיות מלח

3 שיני שום כתושות

1/2 כף אורגנו

1/2 כף פפריקה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כפית תימין יבש או 1/2 1 כפיות טרי

3-4 כפות שמן זית

חומרים למרינדה להודו:

חצי חזה הודו (במשקל קילו בערך)

6 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס יין אדום

1/2 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות גי'נג'ר טרי מגורר

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

4 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מזכוכית או מנירוסטה (לא אלומיניום), מערבבים את כל החומרים למרינדה. שוטפים ומייבשים את החזה העוף ושמים במרינדה. הנוזלים צריכים לכסות את החזה לגמרי. מכסים ומניחים במקרר במשך הלילה או עד 24 שעות.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מוציאים את החזה מהמרינדה,שמים ברוסטר ומייבשים קלות בנייר סופג. בקערית מערבבים את השמן עם יתר החומרים לתערובת התבלינים ומורחים את הנתח בתערובת. צולים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהחזה משחים. מנמיכים את האש ל-150 מעלות. מכסים את הרוסטר וממשיכים לאפות את החזה עוד כ-30 דקות. מברישים מדי פעם, אם צריך, במעט שמן זית.

3. בינתיים, בסיר קטן, מערבבים את כל החומרים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהחמוציות רכות. יוצקים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד. מוציאים את המכסה של הרוסטר, ומברישים את החזה מכל הצדדים ברוטב. מכסים ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומעמידים בצד 15 דקות לפני שחותכים. מגישים עם יתרת הרוטב.

 

ירקות ממולאים בגריסים ועשבי תיבול ברוטב עגבניות

מנה עשירה, חמה ומשביעה גם למי שנמנע מבשר וממוצרים מהחי.

חומרים ל-18-16 יחידות:

1 כרוב פחוס למילוי

5 פלפלים נמוכים במבחר צבעים

5 קישואים עגולים

 

חומרים למילוי:

3 כוסות גריסי פנינה

1 בצל גדול

2 גזרים

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור נענע

חופן עלי סלרי

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כורכום ופפריקה

 

חומרים לרוטב:

10 עגבניות בשלות

2 שיני שום

שמן זית

כף סוכר טבעי או דבש

2 כפיות מלח

פלפל שחור גרוס

טימין טרי

בזיליקום טרי

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הכרוב לשקית ומכניסים למיקרו ל-10 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר ומסירים את הליבה מהאמצע ומקלפים את העלים. שמים בצד.

2. חותכים את הפלפלים בחלקם העליון, מוציאים זרעים ומשאירים את החלק העליון כמכסה, עם הגבעול. חותכים את הקישואים בחלקם העליון, ומרוקנים את התוכן בעזרת כף ושומרים את המכסה.

3. למילוי: קוצצים את כל החומרים למילוי מלבד הגריסים. שוטפים את הגריסים היטב ומסננים.

במחבת רחבה ומטגנים את תערובת הירקות במעט שמן זית ומוסיפים את התבלינים והגריסים. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומבשלים על להבה בינונית נמוכה עד לאידוי הנוזלים. אין צורך לכסות (חצי בישול).

4. להכנת הרוטב: טוחנים את כל החומרים לרוטב במעבד מזון.

5. להרכבת המנה: ממלאים את הקישואים והפלפלים בתערובת ומסדרים בצפיפות בסיר רחב ונמוך. ממלאים את עלי הכרוב ומגלגלים. מסדרים גם אותם בצפיפות בסיר. שופכים מעל את הרוטב ומבשלים כשעה וחצי.

 

היה ערב משביע ונעים, וגם בריא, כך שגם המצפון יצא נקי אחרי שאכלנו מבישוליה של פיליס ומתוך כלי הבית המקסימים שלה, חלקם קיבלה ירושה מאמא שלה ונשמרו לאורך השנים. חוויה ביתית חמימה לכל הדעות. 

תגובות (0)
הוסף תגובה