עוגיות דבש קלילות עם הדבש של "סבא חביב"

שבת שלום

 

אתמול הנערונת התבקשה להביא עמה כיבוד ליומולדת של חברה טובה, מה עושים, מה אופים???

משהו קצת אחר, קליל , עדין ושבנות תאהבנה – וגם לנו בבית יש מעשר… 🙂

ובכן נפלה ההחלטה על עוגיות דבש פריכות ודקיקות ויפיפיות.

אז שימו לב, כשרוצים משהו טעים ומהיר ומתקתק תוכלו לאפות את העוגיות המושלמות האלו.

 

ואיך אופים ומה צריך בחומרים?

 

 

ל- 40 עוגיות

200 ג' חמאה 
6 כפות  דבש של סבא חביב
200  ג' סוכר

 2 חלמוני ביצה
חצי כפית קינמון
300 ג' קמח תופח

 

ואיך? קל מאוד..

לערבב הכל חוץ מהקמח. לאחר שמעורבב היטב להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שמקבל צורה של בצק.

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

להוציא ,לחלק ל- 2חלקים ולהניח על ניילון.

לעשות צורה של גליל מן הבצק ולשים בפריזר למשך 20 דקות.

להוציא, לגלגל על משטח שיש עליו סוכר. ולחתוך את הגלילים ברוחב של חצי ס"מ בערך.

לשים על מגש רגיל עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, או בתבניות קאפייקס עם מנז'טים. אין צורך לשמן!

לאפות במשך כ- 20 דקות או 25 דקות עד שמקבל צבע זהוב שחום.

 

הערות: כשהן חמות זה אמור להיות רך מאוד, רק שהן מתקררות לגמרי אז הן מתקשות.

לגבי אפייה בצורת קאפייקס. העוגיות עולות ויורדות במהלך האפיה, כך שנוצרת צורה של קלתית.

 

שיהיה לכן יום דבש יקרות

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה