הספר "אובך" מאת יורם עבר-הדני בהוצאת כתר

צהרים טובים.

 

 

 

 

 

 

 

השבוע יצאתי לכנס/השתלמות באילת בנושא שאני חושבת שמזמן עבר מן העולם- "העצמת נשים", זו המטרה שלשמה התכנסו נשים מכל קצוות הארץ, נשים חזקות, אינטלגנטיות ומעניינות מדירוג מסויים. אני לקחתי עימי את הספר משום שידעתי מראש שאני לא נכנסת לכל ההרצאות והמופעים. אני אישית הלכתי בשם החופש והמנוחה ופחות עם הטייטל של "העצמת נשים" וקודם כל משום שהרגשתי היא מועצמת ועם המון חוזקה ,כך שאיני זקוקה לכנסים. אבל לא לשם כך התכנסנו כאן, כי רציתי לספר לכן על הספר המרתק שקראתי בימי הכנס עת התארחתי במלון פאר עם כל האינסטרומנטים שלו. מרפסת שמש, מיטה גבוהה רחבת ידיים ויין ושוקולדים שהונחו לנו בחדר.

408 עמוד מרתקים ומיוחדים.

כתיבתו של יורם עבר-הדני רהוטה וקולחת. אהבתי לשוטט בשכונת בית הכרם, בכיכר דניה. ירושלים בכלל; כולל בית החולים בו עובד פרופ' יואל עדות גניקולוג ,האחראי על מחלקת פוריות בבית חולים הדסה. כתיבה מיוחדת לעניות דעתי.

יואל מביא חיים לעולם, עוזר לאנושות בדברים עצומים, אך עם בנו שלו- איתמר, איכשהו לא מצליח כל כך לחבר אותו לעולם ולחדד אינטלגנציה רגשית אצלו. הקטע החברתי דפוק אצל בנו לגמרי והוא ואשתו ענת עוברים יסורים רבים ובעיקר ענת שמתמודדת בתקופה הראשונה, בשנים הראשונות כמעט לבדה עם איתמר כשיש להם גם בת גדולה יותר- גל ,סה"כ ב- 3 שנים מאיתמר.

איתמר זוכר שמות של כל הדינוזוארים בעולם, שמות נשיאים, תאריכים ומספרים .כמות הנתונים שהוא זוכר ויודע היא בלתי נתפסת ממש. הוא עילוי המנגן בפסנתר ברמת גאונות ממש, יחד עם זאת – איתמר גם בקיא בכל רזי ופרטי הטלנובלות הישראליות ויודע את כל הסצנות בעל-פה וחוזר כמו מנטרה עם הנתונים כשהוא משמיע אותם שוב ושוב לבני משפחתו. לגל יש קשר מיוחד איתו, קשר של אחות מגוננת ואוהבת. "הילד" כבר בן 19, הולך לבית ספר תיכון, רק שאין לו שום קשר חברתי ואביו מגלה זאת וכואב את העובדה הזו עד כדי כך שהוא מגיע למוסך לתקן את רכבו, בן בעלי המוסך הריהו ירון בן ה- 17 נער שעובד במוסך וחסרה לו בגרות במתמטיקה  ועל כל המשתמע מכך (ייאוש, חוסר אמון בעצמו) ויואל הפרופסור הגדול משלם כסף לירון בכדי שישמש "כחבר" לבנו המתבודד.

הסיפור מצטלב בין המשפחות. ענת אמו של איתמר בכלל לא שותפה לעסק הזה של קניית החברות על ידי בעלה.

הספר מתאר סיטואציות לא פשוטות, מקרים לא נעימים ,הוא לא סיפור אהבה ורומן שקולח. אבל ספר עם הרבה משמעות. ותוכן. אני ממש אהבתי וסיימתי בארבעה ימים שהיו שזורים בהם גם מופעים והרצאות.

 

 

 

תודה רבה להוצאת כתר על עוד ספר מעולה.

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה