?הטחנות הגדולות של א"י? משיקה סדרת קמחים חדשה ? "הסדרה הבריאה"

 

שבוע מבורך.

 

 

 

 

 

לא יודעת איך זה חורף, קר, שבת ואנחנו מתחילים להשתגע ולהתלהב עם אפייה ובישולים. מין טראנס כזה מסחרר. נהנים מההכנות, מהצילומים, מהריחות, הטעמים ומהעונג של הילדים וחבריהם שמתארחים בשמחה. מעניין תמיד מעדיפים ללמוד אצלנו למבחנים משום מה 🙂

החלטתי לאפות עוגיות קלות להכנה ועם הרבה בריאות, קמח כוסמין וכו'.

חומרים לעוגיות:

2 כפות דבש

כפית תמצית וניל משובח

כפית שטוחה סודה לשתייה

5 כפות מים חמים, לא רותחים

2 ורבע כוסות קמח כוסמין 

2 כוסות קוואקר דק

1 כוס סוכר חום

1 כוס קוקוס

1 חבילת חמאה – 200 גרם.

1/2 כוס שבבי שקדים או אגוזים.

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

לחמם את החמאה ולהוסיף את הדבש תוך כדי בישול. להוסיף את תמצית הווניל.

לערבב בקערה קטנה סודה לשתייה עם מים ולהוסיף לסיר.

בקערה אחרת לערבב את הקמח, קוואקר, קוקוס, קורט מלח, סוכר החום ושבבי שקדים או אגוזים.

 

להוסיף את תכולת הסיר לתוך הקערה, לערבב היטב אם ובמידה התערובת לא אחידה, מתפוררת ויבשה אפשר להוסיף 1-2 כפות מים. אצלי לא היה צורך.

לשטח את הבצק/עיסה. ליצור גליל ,לשים עם נילון נצמד לחצי שעה עד שעה במקרר. להדליק תנור ל- 160 מעלות. להניח נייר אפייה על תבנית גדולה. להוציא מן המקרר ולחתוך לדיסקיות. לאפות בערך 20 דקות או עד שהן זהובות/שחומות. בתיאבון. את העוגיות אני הכינותי. בחלק מהעוגיות הוספתי לכמה זוגות ממרח עוגיות נפלא שתוכלו לקרוא עליו בהמשך. יש תמונות!

 

 

 


 

 

 

 

ואילו רפי אפה לנו לכבוד השבת וכראוי לתימני הגון ונדיב אפה לנו סאבייה חלומית במלוא מובן המילה עם קמח כפרי בטחינה דקה מלא ונהדר.

1 ק"ג קמח

1 כפית קצח

4 כפות סוכר

2.5 כפות שטוחות של מלח

1 כף שטוחה של שמרים

1 כוס מים + 2 כוסות מים בהמשך.

1 חמאה.

שומשום לקישוט וטעם מעל.

 

 

 

 

 

כדורים כדורים קרץ מן הבצק. אח"כ פתח ועשה. נתן לבצק לנוח כשעתיים ואז לתנור לשעה בחום 180 מעלות. הוא הניח את היצירה בתוך תבנית גדולה סגורה עם מכסה שמתאימה גם לגז וגם לתנור.

רפי הכין בצק ופתח לא יותר ולא פחות כ- 32 עלים. פעם הבאה זה יעשה ביותר מיומנות כיאה להכנה של הסאבייה בידי התימניות הקשישות והאלופות. רק שימו לב שזו עבודה קשה מאוד ,עם הרבה טרחה, אבל זה שווה את המאמץ.

 

 

 

 

 

 

?הטחנות הגדולות של א"י? משיקה סדרת קמחים חדשה ?

"הסדרה הבריאה"

הסדרה כוללת 4 סוגי קמחים: קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100% וקמח חיטה כפרי, המיוצרים בטחינה דקה במיוחד

טחנת הקמח הוותיקה ?הטחנות הגדולות של א"י? מחיפה (נוסדה בשנת 1921),  משיקה את ?הסדרה הבריאה? – סדרת קמחים חדשה הכוללת 4 סוגי קמחים: קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100% וקמח חיטה כפרי.

סדרת הקמחים החדשה מציעה לראשונה בשוק הקמחים המלאים, קמחים בטחינה דקה במיוחד המיוצרים בתהליך טחינה ארוך וייחודי. הלחמים והמאפים יהיו בעלי טעם עשיר, ניחוח של בריאות וחיי מדף ארוכים מהרגיל.

לקמחים בטחינה דקה יתרונות חשובים: לקמחים של "הסדרה הבריאה" יכולת ספיגת נוזלים גבוהה במיוחד, ולכן הבצקים הנוצרים מהם נוחים ללישה, רכים ואווריריים. הקמח הדק עובר בקלות ובמהירות בנפה, ללא איבוד של חלקי הגרעין במהלך הניפוי, וכך נשמרים כל הערכים התזונתיים הגבוהים של הקמח. הקמחים עשירים בוויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים.

אודות הקמחים בסדרה:

קמח חיטה מלא 100% – נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה שונים ומובחרים, באיכות גבוהה ומוקפדת, לקבלת קמח איכותי, בעל יכולת ספיחת מים גבוהה וכושר אפייה מעולה. טחינת גרעיני החיטה מבוצעת בשני שלבים לקבלת קמח דק ועדין. הבצק המתקבל מהקמח אלסטי מאוד ומאפשר לישה קלה במיוחד. אין צורך לערבב אותו עם קמחים אחרים. הקמח מתאים להכנת לחמים עשירים וייחודיים, והוא מהווה מקור מצוין של סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ומינרלים, המסייעים לגוף בפעילות תאית תקינה ובשיפור מערכת החיסון.

קמח חיטה כפרי ? מיוצר מקמח אחיד אשר נטחן מאנדוספרם הגרעין ומשכבת האלרון (ALEURONE) – שכבת סובין עדינה שנמצאת בין הקליפה והאנדוספרם ומכילה כמות גדולה של ויטמינים, חלבונים וסיבים תזונתיים. הקמח, העשוי מתערובת ייחודית של חמישה סוגי חיטה שונים ומובחרים באיכות גבוהה ומוקפדת, מיוצר בטחינה דקה במיוחד של גרעיני החיטה. מתאים לאפיית לחמים כפריים ומחמצות.

קמח שיפון מלא 100% – מיוצר מגרעין השיפון על כל חלקיו, בטחינה דקה מאוד בשיטה ייחודית. גרעיני השיפון ידועים כבעלי תכולה גבוהה של רכיבים תזונתיים רבים. קמח השיפון עשיר בסיבים תזונתיים המספקים תחושת שובע ומסייעים לשמירה על אורח חיים בריא. השיפון מומלץ במיוחד לחולי סוכרת בהיותו בעל אינדקס גליקמי נמוך במיוחד, המסייע לאיזון רמות הסוכר בדם. צבעו של הלחם הנאפה מבצק זה כהה, מרקמו דחוס וטעמו חמצמץ.  

קמח כוסמין מלא 100% – הכוסמין נחשב לדגן העתיק ביותר המוכר לאדם. בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך המעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר בדם, והוא מומלץ לחולי סוכרת. כמות הגלוטן בכוסמין קטנה יחסית מכמותו בחיטה ולכן נחשב פחות אלרגני. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו, בשני שלבי טחינה לקבלת קמח עדין מאוד.

אריזות הקמחים מרהיבות בעיצובן והן מודפסות על נייר איכותי ביותר, תוך הקפדה על שמירה על הסביבה. הסדרה זכתה בתחרות "כוכב ישראל 2015" – תחרות עיצוב אריזות שמקיים מכון האריזה והעיצוב הישראלי, בקטגוריית מזון ומשקאות. עיצוב האריזות הינו ייחודי ? הוא משלב את המראה הטבעי עם צבעוניות עזה ונקייה של החיטים, ויוצר חיבור הרמוני של שני העולמות – עולם הטבע והעולם העכשווי. העיצוב החדשני יוצר בולטות ונוכחות על המדף. 

אריזות הקמחים עשויות מנייר בעל תקן ירוק FSC של הארגון הבינלאומי לשימור היערות בעולם. ניתן למחזר ולקמפסט את הנייר במלואו. בנוסף, נייר האריזה נעים למגע, חזק ועמיד בפני לחות. כמו כן, באריזה נעשה שימוש בדבק חזק ואיכותי המונע התבקעות האריזה בעת נפילה.

סדרת הקמחים החדשה זכתה לשבחים על איכותם הגבוהה מקונדיטורים ואופים מומחים, ביניהם – ערן בורקין, ראסל זקס ועפר שטיינבך, וחוות דעתם המעולה מצוינת בליווי חתימתם על גבי האריזות.

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.

מחירים מומלצים לאריזה של 1 ק"ג:

קמח כוסמין מלא 100%: 12-14 ?

קמח חיטה מלא 100%: 6-8 ?

קמח שיפון מלא 100%: 6-8 ?

קמח כפרי: 6-8 ?

ניתן להשיג את הקמחים ברשתות והחנויות: ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, רשת לגעת באוכל, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות ניתן לברר בפייסבוק או בטלפון: 04-8672137.

אודות החברה:

טחנת הקמח ?הטחנות הגדולות של א"י? נוסדה בשנת 1921 ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד. הטחנה נמנית עם הטחנות המובילות בארץ, והיא ידועה באיכותו הגבוהה של הקמח ובהקפדה על בקרת איכות גבוהה, על מנת להבטיח לאופה מוצר איכותי והומוגני בתכונותיו לאורך זמן. הטחנה מייצרת מגוון רחב של קמחים, בהם – קמח חיטה לבן בהיר, סולת, קמח תופח, קמחים מלאים מגרעיני חיטה, שיפון וכוסמין, סדרת קמחים מלאים בטחינה עדינה ועוד.

הצעה למתכון – לחם עשבי תיבול כפרי:

חומרים ל-2 כיכרות: 

5.5  כוסות קמח כפרי, 1 כף מלח, 1.5 כפות סוכר, 1  כף שמרים יבשים, רבע  כוס פטרוזילה קצוצה ,רבע כוס כוסברה קצוצה, 1 כף טימין טרי קצוץ, 2 כוסות מים פושרים, שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה: 

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים סוכר,  שמרים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים. מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך 10 דקות, עד שהבצק רך וגמיש. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק להוצאת האוויר. מעצבים 2 כיכרות, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת יבשה להתפחה נוספת. חורצים חריצים לרוחב הכיכר. אופים ב-200 מעלות עד להשחמה. מצננים על רשת.

הצעות למתכונים נוספים באתר החברה:

למתכון להכנת פיתות בריאות מקמח חיטה מלא 100%:

http://www.hagdolot.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA.html

למתכון להכנת לחם שאור, שיפון וגרעינים של ראסל מקמח שיפון מלא 100%:

http://www.hagdolot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%90%D7%A1%D7%9C.html

 

למתכון לפנקייקס מקמח כוסמין מלא 100%:

http://www.hagdolot.co.il/%D7%A4%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%9B%D7%95%D7%A1%D7%9E%D7%99%D7%9F.html

 

למידע נוסף ומתכונים:

http://www.hagdolot.co.il/

https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

 

תגובות (0)
הוסף תגובה