מרק עדשים ליום חורף קר

צהרים טובים אהובות..

 

 

 

 

 

 

כל יום בשעה 11 אני וחברתי למשרד סועדות את לבנו כטוב האפשרי. סלט, ירקות חתוכים, ביצים קשות, חביתה מהבית וטוסט קטן. מעבר לכך הדמיון רק יכול להשתולל ולעבוד שעות נוספות. בכל זאת זה רק המשרד ואין מטבח משוכלל עם כל הפינוקים כמו שיש בבית. לכן בשעת הארוחה אנחנו כן משיחות ועל מה?? מה נבשל לשבת, מה נאפה, רעיונות וטיפים חדשים שלא יצ'עמם לבני הבית חלילה. והאמת זה הכיף שלי להגיע הביתה ולבשל ולפנק. אצלנו שנינו מבשלים ואופים וזה כל כך תורם לחמימות בבית והילדים כולם נהנים מכך.

חשבתי מה להכין לאמש לארוחת הערב והגעתי להחלטה לא אחרי הרבה זמן למען האמת- מרק. איזה??

קטניות זה מחמם , זה בריא וטעים. עדשים יש. ובכן הלכתי על מרק עדשים חם ומהביל.

 

עדשים ירוקות אין צורך להשרות, כך שאפשר להכין מיד כשמגיעים הביתה. קילפתי בצל גדול וקצצתי. טיגנתי בסיר גדול שיתאים למרק. הוספתי 2 שיני שום. קיבלו צבע. הוספתי כוס וחצי עדשים ירוקות. הוספתי מים רותחים- 3/4 סיר. קילפתי בטטה בינונית וקישוא גדול. חתכתי לקוביות. הוספתי לסיר. והתבלינים- כף כמון שטוחה, כף חוויג שטוחה, מלח לפי הטעם וכן גם פלפל שחור גרוס. זהו. אפשר להוסיף ירק שאוהבים, תפוח אדמה קוביות קטנות ומה שבא ברוך הבא…

חלק מוסיפים אטריות, חלק שקדי מרק לצלחת מרק העדשים ואני אוהבת לאכול את מרק העדשים בתוספת צנים לחם שיפון או דגנים..

 

 


 

בתיאבון לכן יקירות וצהריים חמימים.

תגובות (0)
הוסף תגובה