שוקולד השחר בשפופרת בשילוב קינוחים מפנקים

כמוני גם ילדי גדלו על שוקולד השחר. אין ילד שלא מכיר את הטעם ואין הורה שלא מתרץ שהוא רק טועם את ה"ביס האחרון" שהילד שלו השאיר.   

שוקולד השחר מוכר כאן כבר עשור לפני שנולדתי. כולנו אוהבים את הממרח הטעים הזה ומאז שהוא משווק בשפופרת הוא הפך ליקיר הילדים כמו גם יקירם של חובבי האפייה. חווית הזילוף היא חלק בלתי נפרד מתהליך ההנאה שביצירה. את שוקולד השחר בשפופרת בטעם המוכר ובטעם תפוז עדין אפשר לנייד לכל מקום. בלחיצה קלה נקבל מתיקות, אנרגיה, פינוק והרבה שוקולד נהדר שמחזיר את החיוך האבוד. לאחותי יש סוד כמוס: הבנות שלה מחזיקות שפופרת שכזו בילקוט בית הספר. כאשר הן זקוקות לתמריץ או גם בלי כל סיבה, הן פשוט מסירות את הפקק ו"לוגמות" עוד מהמתוק המתוק הזה שמעניק להן פצצת אנרגיה עד לסוף היום…


 

כשקבלתי לידי את שפופרות ההתנסות, ידעתי שאני חייבת להצפין אותן אחרת ייעלמו עד שאגיע לשלב האפייה. הצעירים כאן בבית אוהבים לקחת איתם לחדר את מה שהם ממש ממש אוהבים, וכל ניסיונות השכנוע שלי והבקשות להחזיר לארון המטבח, נתקלות בסירוב מוחלט.   J 

 

נכנסתי למטבח ובחרתי להכין עוגת שוקולד חמה. זה לא משנה כמה פעמים אכין אותה ובאיזו ורסיה אבחר תמיד יש לה בבית קהל יעד ובשמחה גדולה. בחרתי לאפות עוגת שוקולד חמה עם מעט אגוזי מלך שנשארו מטו בשבט ולהוסיף למתכון שפופרת שלמה של שוקולד השחר בטעם תפוז. התוצאה היתה מעולה!!

 

 

 

 

עוגת שוקולד חמה עם גלידה

למתכון:

5 ביצים

כוס קמח רגיל

כוס שוקולית

כוס סוכר

כוס שמן

מעדן שוקולד מכל סוג

שקית אבקת אפיה

100 גרם אגוזי מלך שבורים גס

1.5 שפופרות שוקולד השחר בטעם תפוז/רגיל

 

ההכנה: לחמם תנור.

לערבל במיקסר את כל המרכיבים למעט השוקולד ושברי האגוזים

להנמיך מהירות המערבל ולזלף לעיסה את כל תוכן השפופרת תוך כדי פעילות המערבל. 

להוסיף את שברי האגוזים עד קבלת תערובת אחידה. 

לשמן תבנית או שתי תבניות אינגליש קייק ולאפות 180 מעלות עד 40-45 דקות.

 

 

לקישוט שברי אגוזי מלך ומחצית שפופרת שוקולד השחר. 

דקות אחרי שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, לזלף את השוקולד מהשפופרת.

השוקולד נמס על העוגה וזולג לכל עבר ההנאה והטעם מוכפלים בתוספת גלידה קרה.

בתאבון!

 

 

 

 

שוקולד השחר בשפופרת הוא גם פתרון מושלם בהכנת כדורי השוקולד. שאריות עוגה או עוגיות יהפכו תמיד לכדורי שוקולד נהדרים ולכן לעולם לא אדע לתת להם את המתכון המדוייק. אלא ש… לא תמיד בא לי לטרוח על קרם מבושל. 

 

 

את הגרסה הזו הכנתי עם שוקולד השחר בשפופרת בטעם תפוז

וארזתי לקחת עימי לקפה אצל חברה. 

 

 

 

 

 הצטרפו לדף הפייסבוק של השחר העולה. ותקבלו רעיונות נוספים לאפיה או קישוט. 

השפופרת הלחיצה מגיעה במשקל של 330 גרם. 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות, בלוגרית  

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה