כי המרק שלי הוא עוד סיפור של חורף ויותר.

יש לי חברה שנוהגת להסמיך את מרקי החורף שהיא מכינה בעיקר בשמנת מתוקה. אלא שיחד עם זה היא מתלוננת שכל החורף היא אוכלת רק מרקים ובכל זאת עלתה במשקל. אני לעומת זאת מעדיפה להסמיך מרקים בזכות מרכיבים טבעיים ובריאים יותר, מה שעושה אותם טעימים ומשביעים. 

מבחינתי. יכל המרק להכיל צרופי ירקות, דגנים וקטניות. את מרק החורף הכנתי היום על בסיס ציר של מרק העוף שהכנתי לשבת. סננתי את תחולת הסיר כדי למנוע מעצמות העוף להשתרבב למרק והשארתי את הגזרים השלמים הרכים. 

 

 

 

מרק אפונה, עדשים אדומות וברוקולי

 

המרכיבים:

ציר מרק עוף מסונן (עם או בלי גזרים שהתבשלו)

שליש כוס אפונה ירוקה יבשה

שליש כוס עדשים אדומות

מלח

פלפל שחור גרוס

כף אבקת מרק פטריות

פרחי ברוקולי חלוטים ומסוננים 

 

 

 

ההכנה: 

העמדתי את הסיר על הכיריים והבאתי לרתיחה

הוספתי את המרכיבים הבאים:

שליש כוס אפונה 

שליש כוס עדשים אדומות

מלח

פלפל שחור גרוס

כף אבקת מרק פטריות

ערבבתי הבאתי לרתיחה נוספת. כיסיתי את הסיר והנמכתי את הלהבה. בשלתי למשך שעה. 

מידי פעם ערבבתי ובדקתי שיש מספיק נוזלים. בשלב מסויים הוספתי חצי כוס מים רותחים

ואת פרחי הברוקולי הקצוצים שחלטתי וסיננתי מראש בנפרד. 

המשכתי לבשל רבע שעה נוספת על אש קטנה וכיביתי.

 

הגשתי עם פרחי כרובית. 

בתאבון.

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות. בלוגרית

 

 

.

תגובות (0)
הוסף תגובה