שבוע טוב שיהיה כאן.
אתמול חגגנו בארוחת הבוקר של שבת כי כל ארוחה עם פנקייק של רפי היא משובחת בפני עצמה. ועם הפנקייקים אוהבים להוסיף סירופ מייפל איכותי, מפירות העונה, קוקוס. וכל אחד ואחת לפי הטעם האישי.
אין ספק שבוקר של שבת שנפתח בארוחה משותפת של כולנו עם שיתוף פעולה בהכנות ובפינוי של הכלים וכל המתבקש והכרוך, שיחה קלילה של שבת בבוקר מנעימה לנו את השבת כולה ואני ממש ממליצה.
אז איך מכינים את הפנקייק?
מאוד פשוט..
חומרים ל- 12 פנקייקים וכמובן שצריך מחבתות איכותיות המתאימות לפנקייקים. יש כאלה מיוחדות למטרה זו.
2 ביצים
70 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל איכותית
ו- 1.5 כוסות קמח
ואיך מכינים?
לשפוך לקערה את הקמח, מלח וא.אפייה.
בקערה אחרת לערבב את הביצים עם החמאה , הסוכר וסוכר הוניל.
בקערת הקמח לעשות גומה ולשפוך לתוכה את בלילת הביצים,חמאה,סוכר וסוכר הוניל.
לערבב עם מטרפת יד עד שהבלילה תהיה חלקה.
לשמן את המחבת בחמאה. ליצוק חצי מצקת של המסה, לטגן על אש בינונית עד שתראו בועות ואז להפוך .
בהצלחה ובתיאבון.