לצערי אני משתייכת לקבוצת הנשים שסובלות מבריחת סידן. איך שלא נסתכל על זה כל אדם מאבד סידן בכל שלב בחיים אבל עם השנים ובעיקר אצל נשים הופכת בריחת הסידן לעיתים גם למחלה.
מחלת האוסטופורוזיס יכולה להביא מצבי שברים בעצמות ולרוב אין לה סמפטומים מוקדמים שיתריעו על כך.
כל אדם בכל גיל וכמובן גם ילדים בשלב של צמיחה וגדילה אמורים לדאוג ולספק לגוף את מנת הסידן היומית
מוצרים שונים מכילים רמות שונות של סידן.
את הטחינה הגולמית אני נוהגת לצרוך בעיקר משומשום מלא אז צריכת הסידן גבוהה יותר והספיגה היחסית בגוף, גם כן. שתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא של בארכה מהוות 26% מכמות הסידן היומית המומלצת.
השבוע זכיתי להתנסות בטחינה משומשום מלא של בארכה. הטחינה מכילה פי 6 סידן מה שהופך אותה לאוצר תזונתי מומלץ. השומשום המלא של בארכה מגיע מהעיר חומרה שבאתיופיה, בית הגידול של זן השומשום המובחר בעולם.
שומשום מלא מכיל שפע מינרלים וויטמינים ניתן לשלב אותו בכל סוגי המזון. בסלטים, עם ירקות חיים או מבושלים-אני מרבה לאכול אותה עם ירקות מאודים, במאפים מתוקים ומלוחים ועם תוספת דבש שהופכת אותה לממרח בריא, טעים ומזין.
יש מי שזקוקים לצריכה מוגברת יותר של סידן ביניהם : נשים בהיריון ונשים מניקות, ילדים בגילאי בית הספר, אנשים בגיל השלישי, גיל המעבר וספורטאים.
טחינה גולמית וירקות מאודים אצלי זו מנה יומית.
עוגיות טחינה
המצרכים
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר דמררה
200 גרם מזולה או חמאה
1 כוס טחינה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה
מכניסים את החמאה לקערה
מוסיפים אליה את הסוכר וטורפים היטב.
מוסיפים את כל יתר החומרים, ומעבדים ביד לבצק גמיש
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
חותכים חתיכה גדולה של ניילון נצמד, ופורסים אותו על השיש
מכניסים את הכדור לתוך הניילון הנצמד, מכסים אותו בצורה רפויה, ומתחילים לעבד דרך הניילון לצורה של נקניק צר ומאורך. אחרי שיש בידינו גליל בקוטר של בערך 4 ס"מ, מסדרים את עטיפת הניילון הנצמד שתקיף אותו היטב,
מניחים בתבנית קטנה עושים כך עם שני הכדורים הנותרים, ומכניסים את התבנית לצינון של לפחות שעה במקרר
מחממים תנור לחום בינוני, 170-180 מעלות
מצפים מגש בנייר אפיה
מניחים כל גליל על קרש חיתוך, ופורסים ממנו טבעות בעובי אצבע. מסדרים את הטבעות בתבנית המרופדת ואופים עד -15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר ומצננים על רשת.
אפשרת גם אחרת: אחרי שהבצק מעובד היטב, קורצים ממנו עיגולים, מגלגלים לכדור יפה בגודל זית גדול, מניחים בתבנית,פוחסים מעט ומכניסים לאפיה.