דובנוב 8 מסעדה טעימה טעימה

שבוע קסום חברות וחברים.

 

 

 

הלוואי והייתה לי דרך להעביר אליכן את ריח וטעם האוכל ממסעדת דובנוב 8, את רוח הדברים כן אוכל להעביר ,את התמונות היפות של המנות המשגעות גם אוכל להעביר פה בפוסט. אך כדי להרגיש ולחוות תצטרכנה לסעוד במסעדה ורצוי כמה שיותר מהר.

אני מכירה את דובנוב מהקטע של אירועי בלוגרים ועיתונאות, אך זו לי הייתה הפעם הראשונה שסעדתי במקום. חוויה אחת גדולה ואלמלא הייתי במלון בתל-אביב שארוחת ערב לא הייתה כלולה בו , אולי רק עוד זמן מה הייתי מגיעה לאכול בדובנוב 8. אז זכינו ולמה זכינו. המקום הוא מוסד לשמו, רפי ותדי שאולי דמויות מפתח מהשיק בוהמה התל-אביבית של שנות ה- 70-80 והם אלו שהביאו לארץ את הסושי, את הקוליסאום ועוד רבים וטובים. המיקום אידיאלי, מרכזי ביותר ובשבת יש חניה באיזור ויחד עם זאת יש מין אינטימיות מדהימה במסעדה.

אנחנו הגענו בשעה 18 , שעות בין הערביים הקסומות האהובות עליי בימי ששי. משפחות וזוגות עדיין לא היו בשעה הזו, אך זכינו לצפות ולחוות במשהו נהדר, חבורות של בני 70+ מסוגננים ואלגנטיים ישובים לשולחנות בחוץ למעין קבלת שבת מאולתרת כשהמלצרית החיננית והחייכנית סיפרה לנו כי הם יושבים שם קבוע מצהרי ששי ועד הערב ,אוכלים שותים ושמחים כטוב ליבם.

השרות מדהים באיכותו וזכינו לשירותם של מלצר ומלצרית. אחראית המשמרת חייכנית ונעימה. השירות מהיר ומקצועי. תענוג לשבת במקום וותיק, נעים, מקצועי עם הרבה אוכל טוב ואני רוצה כאן לשבח את הצוות וגם את השף הנהדר והמוכשר. כל כך נהנינו ואני ממליצה.

מה אכלנו לראשונות?

סלט ארטישוק קפרזה עם עגבניות שרי, לבבות חסה רומית, בייבי מוצרלה באפלו, צלפים, אנשובי וארטישוק. מנה ראשונה מרעננת ואביבית.

החצי אוהב דגים מלוחים וכבושים אז הלכנו על הרינג כבוש המוגש על פרוסות לחם קלוי עם עגבניה, בצל קצוץ לצד חזרת אדומה חריפה אש. המנה הייתה מדהימה וקלי הלחם כל כך יפה וטעים. והכל במידה, לא להתפוצץ כי יש מנות עיקריות משגעות ממש עם המון השקעה וטעם של בית נפלא.

בערב שבת שהיינו בדובנוב 8 היו מאוד מוסריים ומנות הדג שכיכבו היו ברובן עם דג מוסר. אני בחרתי לאחר חשיבה מהירה בדג מוסר שלם אפוי בתנור עם תוספת של אורז צהוב משגע .הדג מעלף בטעמיו והמנה עצומה.

 

החצי בחר בטיבון בקר- זהו החלק שנמצא בין הסינטה לאנטריקוט -500 גרם לא פחות עם עצם באמצע. זה מגיע כמעט ללא תיבול וכמה מתוחכם התיבול נמצא מחוץ למנה בקעריות קטנות. צ'ימצ'ורי שמתאים להפליא עם הנתח המשובח, פלפל ומלח גרוסים גס וליד הטיבון עגבניה ובצל שלמים צלויים. בקערית ליד מוגש פירה קטיפתי וטעים. המנות גדולות ומספקות ביותר.

אני התענגתי על מיץ גזר סחוט כבן לוויה מושלם לארוחה והחצי הטוב שלי לגם קונייאק רמי מרטין vsop מדהים.

לקינוח בחרנו לפי המלצת המלצר החביב בכדור ריבת חלב וקוקוס על מצע של מרנג שוקולד ופקאנים בקוקוס קלוי. קינוח מושלם לכל הדיעות.

הקינוח השני שהחצי בחר היה עוגת גבינה אפויה ניו יורקית על מצע של עוגיות חמאה וקרם ווניל לצד הקינוחים קינחנו באספרסו קצר וארוך עם קפה מאורו המעולה ביותר.

 

יכולנו לצפות במפורסמים רבים שישבו לסעוד את ליבם ומגיעים לשם קבוע ואין ספק שזוהי מסעדה שנחזור אליה בהרכבים כאלה או אחרים, עם משפחה, חברים. תענוג של מקום. תהנו מכל רגע ורגע נתון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה