חרוסת של אוליביה לכבוד הפסח, ממרח מצונן וטעים

שבוע נפלא חברות/ים יקרות/ים.

 

הפעם קיבלתי להתנסות ובדיקה חרוסת של אוליביה- החברה המובילה ומתמחה בייצור רטבים וממרחים מירקות טריים, ממשיכה לשדרג לנו טעמים ומוסיפה למדף הממרחים המצוננים שלה- חרוסת נפלאה העשוייה מכל הדברים הטובים שאיתם אנו מכינים חרוסת בבית, אנו- זו אני, את והיא ובכלל כולן/ם וכל בית לפי טעמי המסורת והעדה שעליה גדל והתחנך. אוכל זה תרבות, תרבות זה גם אוכל.

החרוסת של אוליביה מרכיביה הם אלה- שקדים, תמרים, יין אדום משובח ותפוחים. תיבול  מייצג ושימו לב- ללא חומרים משמרים שזה נהדר.

למעשה החרוסת של אוליביה משלבת כמה וכמה מתכונים עדתיים מסורתיים וכך כולן/ם יכולים להנות מטעמיה הנפלאים.

אני מאוד אהבתי ובתור אחת שהיא חצי חצי – מה שנקרא- בת תערובת של מזרח ומערב – מצאתי שהחרוסת הזו מושלמת , טעימה וביתית.

החלטתי להכין מאפינס ולשלב בהם איכשהו את החרוסת ואכן הוספתי אותה בתור קישוט מתקתק ונהדר שנתן טוויסט אחר. כל זאת מעל- בכיפת המאפינס.

לקחתי מתכון שמצאתי באתר של "רגע מתוק" ובמקום הריבה שמופיעה במרכיבי המתכון בתור הקישוט האחרון- הדובדבן שבקצפת- שמתי כפית של חרוסת בגומה שעשיתי בכל המאפינס.

החלטתי שהשנה אין יותר להכין חרוסת בבית, לא רפי בנוסח התימני ולא אמי בנוסח העירקי.- פשוט מאוד. צנצנת ממרח החרוסת של אוליביה תלווה אותנו בחג הפסח הקרב ובא. 

אין לי ספק שהחרוסת תשתלב גם במאפים המיוחדים שלנו לפסח ומבטיחה שאעלה מתכונים.

למאפינס:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
180 גרם (כוס ורבע) קמח
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, חלב, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת בצורה שווה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
  • בעזרת כפית פריזיאן או כפית רגילה יוצרים שקע קטן בחלק העליון של כל מאפין.
  • ממלאים את השקע בחרוסת.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה