החזרת חוזרת- עם סלטי צבר

ערב טוב

 

 

 

 

אצלנו ליל הסדר ובכלל כל ימות הפסח על חול-המועד הארוך לא יהיה אותו חג ללא החזרת ועם החזרת ולידה הגפילטע-פיש של אמא שלי שתהיה בריאה. טעים טעים ואפילו אישי התימני כבר התרגל לזה עוד אז לפני עשרות שנים. כיום הוא לא יכול לאכול את הקציצה מדג הקרפיון הטחון ללא הרוטב האדום והחריף הזה- חזרת. כעת סלטי צבר יצאו שוב במהדורה חדשה של אחד ממאכלי הדגל האהובים של חג האביב, הלא היא החזרת. בדומה למתכונים המסורתיים של המאכל הפופולרי, החזרת של צבר מבוססת על סלק ועל שורש החזרת המייצג את המרור בקערת ליל הסדר הנמצאת על השולחן כחלק חשוב מאוד בעריכת הסדר.

החזרת של צבר מלווה מגוון מאכלי חג דוגמת קציצות דגים, כבד קצוץ וגפילטעפיש, וניתן למרוח מנה נדיבה ממנה על המצה ולזלול בזמן קריאת ההגדה.

על פי נתוני סטרונקסט, מדי שנה נמכרות בתקופת הפסח כ- 300,000 יחידות של סלטי חזרת, פי 10 מאשר בחודש רגיל.

חזרת- משקל 15- גרם, מחיר על פי mysupermarket בין 9-11 ש"ח. כשרות – בד"צ העדה החרדית. להשיג בכל רשתות השיווק.

 

 

 

 

                                      

תגובות (0)
הוסף תגובה