החרוסת היא תערובת של פירות כתושים ומתובלים וידועה בשולחן החג כסמל לטיט שממנו הכינו בני ישראל לבנים במצרים. החרוסת מסמלת את עבודת הפרך משום שצורתה וצבעה מזכירים את העבדות, אבל הטעם המתוק מסמל את החופש.
אמא שלי מכינה חרוסת נפלאה כבר שנים. מאז שאני ילדה לא טעמתי טעמה של חרוסת אחרת. יש בחרוסת של אמא משהו שממלא אותנו בהמון אהבה לא פחות מהמתוק מתוק שהיא מעניקה לטעם המרור של הפסח.
מקור תמונה- יח"צ ace
לקראת הפסח קבלתי להתנסות בחרוסת של חברת אוליביה. החרוסת של אוליביה היא על בסיס תפוחי עץ. (אמא מכינה אותה על בסיס צימוקים) היא מכילה יין אדום יבש ושקדים. החרוסת נהדרת כממרח או כמילוי מתוק ומומלצת להכנת שטרודל ועוגות מצות. והאמת היא שהיא מעדן פסח המתאים לכל השנה.
הכנתי בצק שמרים ובמקום למלא את הכרוכיות בשוקולד או בריבה, מרחתי שכבה נדיבה של חרוסת, פיזרתי שקדים מולבנים מעל. גלגלתי כל כרוכית בנפרד וקלעתי צמה לתוך תבנית מוארכת. מעל שפכתי סירופ סוכר בשלב האחרון של האפייה ולקישוט שקדים מולבנים.
החברה שלי לא הצליחו לזהות מהו המילוי שהעניק לעוגה את טעמה הנפלא. עוד לפני שיצאה השבת נגמרה העוגה…