יקבי ירושלים עושים את הסדר המושלם: כנגד 4 כוסות, מציעים ביקב 4 יינות איכותיים לשולחן הסדר: יינות אדומים לצד יינות לבנים ומיץ ענב

 

 

 

ערב חג הפסח כבר כאן עימנו ואני זכיתי להתענג בערב של יקבי ירושלים והאכסניה- "איש הענבים" ביפו.

את היינות של יקבי ירושלים אני מכירה כבר זמן מה ואין ספק שהיינות הולכים ומשתבחים עם השנים. איזורי הגידול של יקבי ירושלים הינם מגוונים כמו למשל- בשפלת יהודה-לכיש, באיזור סובב כרמל כמו גבעת עדה, גבעת נילי וזכרון יעקב. בהרי השומרון אלון מורה זה הרכש של השנה האחרונה כשאיזור גידול זה הינו גבוה יותר – 870 מטר מעל פני הים, הרוחות שם עזות יותר, האדמה טובה והחקלאות שורשית- מתכון משובח אין ספק.

מה שאני אוהבת מאוד ביקבי ירושלים במיוחד אלו הסדרות של היינות לפי אירועים ותקופות בירושלים. כמו למשל בשנת 3400 עת הצהרתו של כורש על בית המקדש ועוד ועוד. 

יין הדגל של היקב הוא 5600. 4900 היא שנתו של הרמב"ן שעולה לארץ ישראל , לצפון בעצם ,עכו והוא למעשה נחשב למחדש תעשיית היין בארץ ישראל. מקסים.

טעמנו יינות ואהבתי מאוד את הפטיט סירה , יין הקינוח המתקתק שהוגש קר כמובן ותתפלאו לשמוע, חזרתי לרגע להיות ילדה עם מיץ הענבים המושלם של יקבי ירושלים.

שחקן רכש חזק של השנה האחרונה הוא סם סורוקה, יינן ותיק וחזק בשוק הזה ואין לי ספק שהתוצאות כבר איתנו בשטח.

יקבי ירושלים מוכרים יינות במחירים שווים לכל נפש וזה יפה ונוגע ללב.

אולי בזכותם וכמותם יעלה הממוצע של שתיית יין לפי ליטרים לאדם בישראל כשעכשיו המצב הוא סביב 6 ליטר לשנה לישראלי/ית ממוצע להבדיל אלף אלפי הבדלות מאיטליה או צרפת למשל.

יש מגמה של עלייה בשתיית יין ובהתייחסות לכל "התעשייה" הזו. אנשים יותר מבינים ביין, שותים יין ביותר הזדמנויות חוץ משבת וחג והרי יין ישמח לבב אנוש. אז למה לא.. את היינות של יקבי ירושלים תוכלו/נה למצוא בחנויות נבחרות וניתן גם להזמין מהאתר שלהם במשלוח עד הבית. כעת לפני החג זה הזמן המשולם לעשות זאת, במידה ואתם מארחים או מתארחים.

 

 

 

 

 

סם סורוקה היינן וארז ווינר, צילום- שוקה כהן

 

 

 

סם סורוקה- היינן, צילום שוקה-כהן

 

יקבי ירושלים עושים את הסדר המושלם:

כנגד 4 כוסות, מציעים ביקב 4 יינות איכותיים לשולחן הסדר:

יינות אדומים לצד יינות לבנים ומיץ ענבים מהודר אחד

 

חג הפסח מסמל עבור כולם חג מיוחד- יציאת מצריים משפחתית ואישית. על שולחן החג  חגיגה שלמה של ארוחות משפחתיות ומפגשים עם חברים ואנשים היקרים לנו. במיוחד לקראת החג, "יקבי ירושלים" מהוותיקים והמוערכים בישראל, מציעים הישר ממרתפי היקב בעיר הבירה, את היינות החדשים והאיכותיים, פרי ידיו של סם סורוקה -היינן הראשי של היקב.

 

בין היינות החדשים שמציעים ביקב:

רזרב 4990 קברנה סובניון בציר 2013: היין מורכב מ 85% ענבי קברנה סובניון, 10% ענבי מרלו ו- 5% ענבי פטי ורדו אשר גדלו במקורותיו של נחלק שילה ברום של 830 מ' ונבצרו לפנות בוקר בכמות מדודה ואיכותית. היין התיישן במרתפי היקב בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 15 חודשים, מה שהעניק ליין גוון ארגמני עמוק, טעמים וניחוחות של דובדבנים שחורים, שוקולד מריר וגוף מלא ועשיר. כדי לשמור על מלוא הטעמים, לא עבר היין תהליכי סינון. לאורך השנים תתכן הצטברות משקעים טבעיים בבקבוק. יש לאכסן בשכיבה ולהגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 70 ?

 

רזרב 4990 גוורצטרמינר בציר 2014: היין יוצר בתנאים מעולים תוך הקפדה יתרה לאורך כל תהליך הייצור, החל בטיפוח הכרמים ועד לשיווקו. ענבי הגוורצטרמינר גדלו בכרם שומריה. היין מאופיין בניחוחות ריבת תפוז סיני, אפרסק צהוב ומי ורדים ובעל רעננות חמצמצה ומהנה. את היין יש לאכסן בשכיבה ולהגיש בטמפרטורה של 12 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 70 ?

 

מרסלאן בציר 2014: היין מכיל 85% ענבי מרסלאן, 8% ענבי מרלו ו- 7% ענבי פטיט ורדו. הענבים נבצרו בשיאם בבציר ידני מוקפד בשני אזורי גידול מובחרים- הרי יהודה וזכרון יעקב. בזכות התיישנות היין עם עץ אלון במשך 10 חודשים, ליין ניחוחות של דובדבנים, פירות יער, וניל ומעט טבק. היין ניחן בגוף מאוזן וסיומת מהנה. טמפרטורת הגשה מומלצת היא 16-18 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 50 ?

 

פרימיום 3400 מוסקט בציר 2014: מוסקט קינוח מכיל 100% ענבי מוסקט מובחרים שמקורם בבוסתן ייחודי בשפלת יהודה. לאחר בציר לילי, הגיעו הענבים ליקב והחלו בתהליך תסיסה איטי ומבוקר ששמר על הארומות הטבעיות של הפרי. היין מתאפיין בניחוחות ריבת קומווקט, משמש וקוקוס ומשמר חמיצות מאוזנת ומענגת. את היין מומלץ להגיש בטמפרטורה של בין 12 ל- 14 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 45 ?

 

 

מיץ ענבים מהודר, מיץ ענבים תירוש. המיץ מיוצר מהזנים ארגמן, קריניאן ומוסקט. שילוב זנים אלו עם טכנולוגית הייצור של המיץ, מעניקה לו עומק וטריות. חמיצותו העדינה מבליטה את קרבתו לענב. את המיץ מומלץ להגיש צונן ולשמור בקירור לאחר הפתיחה. מחיר מוצע לצרכן 12.90 ?

 

 

את היינות ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות. לרשימת החנויות באתר היקב

 

 http://jerusalemwineries.co.il/

 

 

אודות יקבי ירושלים 

 

יקב "יקבי ירושלים" נחשב לאחד היקבים הוותיקים בארץ וממוקם באזור התעשייה עטרות בירושלים. היקב נוסד בשנת 1976 על ידי משפחת מנדלסון ובשנת 2006 נרכש על ידי  היזם ואיש העסקים מר עופר גואטה.

 

היקב התחדש ושינה את פניו, בציוד, בענבים ובמוצרים אותם הוא מייצר.

לצד מיצי הענבים, החל היקב לייצר יותר ויותר סדרות יין ולעלות באיכויות ובמכירות. ביקבי ירושלים מייצרים 3 מיליון בקבוקי בשנה וכיום היקב הינו בין עשרת היקבים הגדולים בארץ.

 

על פי דוח סטורנקסט (ספטמבר 2015), שוק היין ומיץ ענבים בישראל מגלגל בישראל 645 מיליון ?. בשנת 2014 נתח השוק של יקבי ירושלים עמד על 2.0%, כאשר השנה עומד אחוז נתח השוק על 2.9%, עליה של כ- 0.9% בשנה. יקבי ירושלים שילשו את המכירות בין השנים 2012 ו- 2015 עם נתח שוק של כמעט 3%. היעד המרכזי של יקבי ירושלים עד לסוף שנת 2017, הוא להגיע ל- 5% מנתח השוק בישראל, תוך שיפור איכויות היין ופיתוח יינות חדשים בהובלת סם סורוקה, היינן הראשי של היקב.

 

את עשיית היין כאמור, מוביל בשנה האחרונה היינן סם סורוקה, מומחה בעל שם עולמי, שחקן מרכזי בשדרוג סטנדרטים ואיכויות יין ביקבים גדולים ומובילים בארץ. לסם מסירות ומחויבות רבת שנים עם רקורד מוכח של ייצור יין איכותי, מיומנויות חושיות ובקרת איכות גבוהה הנדרשת לאורך כל תהליך ייצור היין.

 

ב- 18 החודשים האחרונים, התחדש היקב בסדרת יינות חדשה ? 'סדרת ירושלים'.

בסדרה זו, ארבע רמות איכות ומחיר:

  • יינות וינטג'.
  • יינות פרימיום שמיושנים עם עץ אלון צרפתי.
  • יינות רזרב שמתיישנים בחביות 15-18 חודשים.
  • יין ספיישל רזרב, יין הדגל של היקב, העובר יישון של שנתיים בחביות עץ אלון.

 

בנוסף מציע היקב יינות שולחנים פשוטים בסדרת 'עין כרם' ו'עוגב' וכן מייצר מיצי ענבים תחת המותגים 'בציר' ו'מהודר'.

 

 

סם סורוקה- צילום שוקה כהן

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה