בימים אלו רובוטים עסוקים בהחתמה על כרטיס עבודה והליכה לעבודה ברחבי יפן, כאשר גם אנשים מקומיים וגם תיירים יכולים להתקרב אליהם וליצור איתם קשר אישי.
הדוגמא האחרונה היא רובוטASIMO של יצרנית הרכב הונדה, שהוטלה עליו המשימה לברך נוסעים כאשר הם מגיעים לנמל התעופה הבינלאומי נריטה, שנמצא מחוץ לטוקיו.
"הונדה תציג את נקודות החוזק הטכנולוגיות שלה על ידיASIMO , רובוט דמוי אדם ויוצא דופן אשר מייצג את יפן, כדי לברך ולהציע את הכנסת האורחים שלה למטיילים שרק הגיעו", אמרה הונדה בהודעה לעיתונות. בתור התחלה ,ASIMO יהיה בתפקיד למשך שבוע, וזה קורה בימים אלו ממש.
בתוך יפן יש הזדמנויות נוספות רבות לפגוש רובטים וליצור איתם אינטראקציה. הנה חמישה מקומות שחובבי רובוטים ישמחו לבקר בהם:
סניף הבנק
רובוט אחר מוכן לעזור לכם לעשות סדר בעניינים הפיננסיים שלכם. קוראים לו NAO והוא פקיד בנק חברותי בסניף נריטה של Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ. הרובוטNAO יכול לסייע לכם במידע על שערי החליפין עבור כל מטבע שתצטרכו. הוא דובר אנגלית, יפנית וסינית, והוא מחובר אינטרנטית למערכתWatson-AI של IBM.
צפו: NAO בפעולה
חנות המכשירים הניידים
Softbank היא אחת משלוש חברות המכשירים הניידים הגדולות ביפן. בכמה חנויות נבחרות במדינה, תוכלו לפגוש את אחד מהעובדים החדשים של החברה, פפר.
פפר הוא רובוט דמוי אדם שמסוגל לתקשר איתכם. יש לו את היכולת לזהות את מצב הרוח שלכם על ידי ניתוח הבעות הפנים שלכם.
אחד מהדברים המגניבים ביותר לגבי פפר, הוא שאפשר לקחת אותו הביתה איתכם. אך למרות זאת – שימו לב. הרובוטים מסוג זה נמכרים במאגר חודשי של אלף יחידות כל פעם, והמלאי נוטה להתחסל תוך דקות ספורות.
מלון פארק השעשועים
הרחק במערב יפן נמצא פארק השעשועיםHuis Ten של בוש שעוצב בסגנון הולנדי. פקיד הקבלה שם, שנראה כמו דינוזאור (מסוג ולוצירפטור), מחכה לערוך לכם צ'ק אין למלון. הוא חלק מצוות המלוןHenn-na . המטרה של המלון לטווח היא ש-80% מכלל המשימות בו יבוצעו על ידי רובוטים.
צפו: דינוזאור מקבל את פניכם במלון
משרד מודיעין לתיירים
מחוץ לקניוןDiver City באי המלאכותי אודאיבה מחוץ לטוקיו, עומד כנראה הרובוט המרשים ביותר– RX-78 V2 Gundam מסדרת האנימה גאנדם.
בתוך הקניון נמצא רובוט נוסף, אמנם קטן יותר אך מרשים לא פחות, שעובד לסירוגין במהלך השנה האחרונה. הרובוט פותח על ידי טושיבה ושמו הואJunko Chihira . בוא – או למעשה היא – דוברת יפנית, אנגלית וסינית. היא עבדה כפקידת קבלה בקניון במרכז טוקיו וסייעה להדריך תיירים באיזור האי אודאיבה.
נראית כמו אישה לכל דבר – צפו:
הקפיטריה
הוא אמנם לא נגיש בקלות כמו המקומות האחרים שצוינו כאן, אך בכל זאת נראה שמפעל קוואדה בצפון טוקיו משמש כביתם של הרובוטים הנחמדים ביותר. לא רק שכל אחד מעובדי המפעל יכול לבצע עבודה של שלושה אנשים, הם גם מגישים כוס קפה נחמדה. ועושים זאת לאט.
לכתבות נוספות בפורבס ישראל: