כל מה שרציתם לדעת על צילום תדמית

 

היום בכל מקום באינטרנט (כמעט) נדרשת תמונה מייצגת שלנו. לכן חשוב מאוד שהתמונה תעביר את המסר הנכון. אם אנו רוצים להעביר ולשדר רצינות, יעילות, נעימות, נחמדות הקשבה…. כל דבר יכול וצריך לעבור דרך התמונה הנכונה. 

 

גם ברשתות חברתיות ובאתרי הכרויות הרושם הראשוני מאוד משפיע, וחשוב שתיהיה לנו תמונה יפה ומחמיאה, שמציגה ומשדרת את מה שאנו רוצים להביע.

 

אז איך עושים את זה?

קודם כל חשוב לדעת מה אנחנו רוצים לשדר, איזה מסר אנו רוצים להעביר דרך התמונה. עסקים, חברות, הכרויות הם רק חלק מהרשימה. חשוב שתדעו לאיזו מטרה (או מטרות) אתם רוצים את התמונה.

 

השלב הבא הוא לבחור את הצלמ/ת. חפשו באינטרנט, בקשו המלצות מחברים וביחרו את מי שאתם אוהבים את סגנון הצילום שלו, את היצירתיות שבו והיכולת להתאים את עצמו למצולם. דברו איתו בטלפון, בידקו האם נעים לכם לשוחח איתו? האם יש "חיבור"?

 

מנסיוני כצלמת, שמתי לב שהחיבור עם הצלם הוא מאוד מאוד חשוב. כשהמצולם מרגיש בנוח איתי, הוא גם מרגיש בנוח עם המצלמה, ונהיה יותר משוחרר. כמובן שזה משתקף מיד בתמונה והיא משקפת את האדם האמיתי ולא דמות קפואה…

 

הביאו איתכם אביזרים ובגדים הקשורים אליכם ולמה שאתם רוצים להעביר. זה גם נותן הרגשת ביטחון (בצילומי ילדים אני תמיד מבקשת להביא את הבובה או הצעצוע האהוב עליהם. כשהם משחקים  הם שוכחים את המצלמה…) וגם מציג אתכם על הצד הטוב ביותר.

 

לדוגמא: מעצבת פנים לעסקים שבחרה להצטלם עם מניפת קטלוג הצבעים, דולה שהצטלמה עם אישה בהריון, נטורופתית שהצטלמה עם תפוחים, יועץ נד"לן הצטלם בחליפה עם עניבה וכדומה.

כמובן שלא כל מקצוע צריך להיות מלווה באביזר, ויש לבדוק האם זה מתאים לצילום. כמו למשל מי שעוסק בדיקור סיני לא חייב להצטלם עם מחטים..

 

חשוב שהבגדים שאתם לובשים יחמיאו לכם, שהצבע יבליט אתכם ואת מה שרוצים לשדר. לדוגמא: כחול משדר נאמנות, תקשורת טובה, אמינות, סמכות. אדום משדר נועזות, ספונטניות, אסרטיביות, התלהבות, לעומת ירוק שמשדר רוך, נשיות, רוגע ובריאות.

 

דבר נוסף שמאוד משמעותי בצילומי תדמית, ומשדרג אותו פלאים הוא האיפור. בעת הצילום משתמשים בתאורה מאוד חזקה (פלאשים) שלרוב גורמת להברקות על הפנים, ולפעמים מבליטה קמטים או פצעים. בעזרת האיפור הנכון כל זה נעלם, יוצאים רק הצדדים היפים והמחמיאים שלנו. לכן מאוד כדאי להעזר במאפרת מקצועית, בעלת ניסיון בצילומי סטודיו בכלל וצילומי תדמית בפרט.

 

בצילומי תדמית אני תמיד עובדת עם מאפרת צמודה, בעלת ניסיון, שיודעת להקשיב ליושב מולה ולהתאים לו את האיפור כך שייצג אותו כמו שהוא רוצה ואוהב. 

 

לסיכום: כשם שאתם מתכוננים בקפידה לפגישה ראשונה, ורוצם להותיר את הרושם הטוב ביותר, כך גם עליכם להתכוננן וליצור את התמונה שלכם: יפה, מחמיאה, משדרת את המסר הנכון, והכי חשוב, מייצגת אתכם! כי תמונה אומנם שווה אלף מילים, אך תמונת פרופיל טובה שווה אלף פניות!!!

 

 

תמונות תדמית שצילמתי אפשר לראות באתר שלי: גלריית צילומי תדמית

כל המצולמים העידו כי לאחר ששינו את תמונת הפרופיל שלהם העסקים שלהם גדלו, והם קיבלו פניות רבות יותר, ואיכותיות יותר.

שיהיה המון בהצלחה! הילה לוצקי – סטודיו לצילום.

תגובות (0)
הוסף תגובה