קיש כרשה ופטריות פרווה

בחול המועד פסח הוזמנתי לערב נשים והצעתי להביא כיבוד. המארחת שלי אמרה שהיא מסכימה שאביא מנה בתנאי שתעמוד בשתי הדרישות-פרווה וכשר. 
היום אני כבר יודעת שלו הכרתי את קרם בישול צמחי 5% של תנובה יכולתי להשיב לה מיד שזה קלי קלות… קרם צמחי 5% של השף הלבן הוא פתרון לא רק למי ששומר הפרדה בין בשר לחלב. 

הגם אתם נתקלים בקושי של הכנת תבשילי פרווה באירועים או בשבת?

 

 

 

 

השבוע קבלתי להתנסות את הקרם לבישול צמחי 5% של תנובה-השף הלבן. החבר'ה הצעירים אצלי בבית התלוננו שיש עוד הרבה זמן עד לשבועות ודווקא עכשיו מתחשק להם לחגוג על קיש כרשה ופטריות כחלק מסעודת הצהריים בשבת.

התירוץ שאין לי קרם פרווה לא עבד הפעם ובאהבה גדולה הכנתי קיש כרשה ופטריות נהדרת עם קלתית אפויה וכמובן קרם לבישול צמחי 5%של השף הלבן.

 

 

לבצק:

200 גרם קמח(אני השתמשתי במחצית הכמות בקמח מלא)

100 גרם קוביות מחמאה

1 ביצה

כפית מלח

ללוש לקרר מחצית השעה ולרדד בתחתית תבנית משומנת, לדקור במזלג ולאפות 15 דקות בחום 175 מעלות.

 

 

 

 

למילוי:

5 כפות שמן זית

2 גבעולי כרשה חתוכים לרצועות דקות

סלסלה של פרוסות פטריות שמפיניון.

2 שיני שוםקצוצות

בצל גדול קצוץ

מלח,פלפל

לאדות במחבט יחד תוך הקפצה או ערבוב קל ביותר. לפזר על גבי קלתית הבצק האפויה

 

 

לקרם

250  מ"ל קרם בישול צמחי 5% השף הלבן

3 ביצים.  מלח, פלפל

מערבבים יחד ויוצקים על תערובת הפטריות . אופים לכ-30 דקות ב180 מעלות.

 

 

מוזמנים להנות מכל ביס בתוספת סלט ירקות עשיר. כל קיש או פשטידה יהפכו למושלמים בארוחה בשרית או חלבית כאשר הקרם רואיל שמאחד את המרכיבים יהיה פרווה. 

 

 

 

 

בתאבון

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בלוג בחירות נכונות 

תגובות (0)
הוסף תגובה