יריד שבועות במשק יעקבס וסיפור על סדנת בישול אחת עם השפים אביעד פורמן ורומי נדלר

 

אחר הצהריים ברוכים לכולן/ם.

 

 

 

 

חג השבועות מתקרב ומבחינתי הוא יכול להיקרא חג הגבינות והמאכלים הטעימים בעולם. ואם בגבינות עסקינן ,אזי הגבינות של משק יעקובס הן הכי טובות לפחות בארץ! וזה לא דבר של מה בכך. אני בררנית מאוד וחייבת את הכי משובחות ואיכותיות ואין ספק שמשק יעקבס יודעים לעשות גבינות באהבה והם עושים זאת כבר 20 שנה!!

את התוצרת המשובחת שלהם אני מכירה כבר כמה וכמה שנים ,אם בקנייה במרכול, אם בהגעה פיזית לשם לחנות בעודנו מטיילים לצפון ועוברים דרך משק יעקבס כדי לשבת להפסקה טעימה או להצטייד בגבינות טובות לפיקניק משפחתי. כמו שצריך! כך שאני מכירה את הגבינות והמוצרים הנהדרים שלהם בכלל כמו; יוגורט איכותי ועוד מעדנים מלפני ולפנים.

המשפחה מדהימה בהכנסת האורחים ובמקצועיות וסיפור מדהים מאחוריהם כשדפי מנצחת בכזו לארג'יות וחינניות על כל העסק – פשוט תענוג עילאי.

אני יכולה לחיות על גבינות טובות ובגט מתפצפץ ליד, לא צריכה כלום יותר, לא תבשילים ולא מאום. אם זה היה תלוי בי אז אני משערת שהגבינות היו מככבות בכול ארוחה וארוחה שלי וכך גם החצי הטוב שלי. הגבינות הן הפייבוריט שלנו. אין ספק!

וכשחג השבועות מגיע אין תירוצים ואפשר לחמוק מהבישולים הרגילים. אפשר להיות יצירתיים כשהשמיים הם הגבול .לאפות, לרקוח, לבשל והכל עם הגבינות המשגעות של משק יעקבס. מבלינצ'ס ועד קישים משגעים, פסטות עסיסיות על כל הסוגים והמינים כשהגבינה היא הכוכבת הצמודה לפסטה עצמה, עוגות גבינה קרות, אפויות ,מאפים מסוגים שונים ויודעות מה?? גם בגט טוב אם לא ביתי אז של אגדת לחם וילד חמאה ,קונפיטורה מיוחדת ושפע של גבינות. הכי טעים בעולם!!

וכשדפי ממשק יעקבס מזמינה לערב של בלוגרים שיכלול סדנת בישול איטלקי עם השפים האלופים – שפית רומי נדלר ושף אביעד פורמן אזי אני מתייצבת ומגיעה. החצי התותח שלי התלווה אליי כראוי לאחד שהוא בשלן בית ,קונדיטור לשעבר וכעת פסיכולוג המשלב טיפול פסיכולוגי באמצעות בישול ואפייה כפסיכולוג חינוכי העובד עם ילדים. עטנו על המציאה הנעימה והגענו.

מיותר לציין שהערב היה מקצועי, חייכן, הכל הוגש ביד רחבה, התנסינו , לשנו, רידדנו, צחקנו, אכלנו, שתינו יין טוב מרמת הגולן, השפים השתמשו בשמן מסיק של מגל והכל היה טעים לעילא ולעילא. שפע של גבינות משובחות מבית משק יעקבס וטעמים של גן עדן. פירות נהדרים, עוגות נפלאות של גבינה בשילוב פירות יער שהשף אביעד פורמן אפה והכין, בלינצ'ס שחלקנו השתתף בהכנתם, מתוקים ומלוחים (עם גבינת המשק המדהימה והכי טובה בעולם של משק יעקבס שאגב, ניתן להשתמש בה להמון המון מטרות. ואני – אני אהבתי לאכול אותה סתם ככה בכפית. תענוג גבינתי בטעם של פעם ורק 5%.

מכונות של פסטה ידניות עבדו קשה אמש והכל בניצוחם של השפים הנפלאים. ירקות נקצצו לסלט מעניין וקישים מהממים יצאו תחת סינרו של השף אביעד המוכשר.

מיותר לציין שמי שלא טעם את הפרלינים של השף אביעד פורמן הפסיד וחייב לעשות זאת ובעיקר תנסו את הקאריבי. משובחים שאין דברים כאלה והכישרון של השף הוא מדהים.  

השפית רומי נדלר מוכשרת בתחום האיטליה ומקצועית ויודעות מה?? אם זה לא היה כאן בכפר הרא"ה והיו עוצמים לי את העיניים הייתי חושבת לרגע שאני ברומא. מורגש בכל רמ"ח איבריה של השפית המהוללה שהיא בילתה לא מעט שנים ברומא ובאיטליה בכלל . רמת הביצועים והרעיונות והידע שלה הם מופלאים ביותר.  הלחמים שליוו את הערב היו של אגדת לחם וכשמם כן הם. אגדה משובחה.

אין ספק שהחבר'ה של משק יעקבס השכילו לבחור את השפים הכי מוצלחים ומתאימים לסדנאות של שבועות לפני היריד הגדול והכל ככה מתאים לחגיגות ה- 20 שנים  של יצירה אלוהית-  משק יעקובס. אין ספק ש"משק יעקבס" גורמים לי לחוש גאווה על היותם כחול-לבן אמיתי ותרומה לחקלאות,מזון ותיירות בישראל הקטנה.

האמינו לי שאם תשתמשו בחומרים איכותיים בזמן הבישול והאפייה הביתיים שלכם ההצלחה מובטחת לכן/ם.

חג שמח ובתיאבון. ואני ממליצה בחום לגשת ליריד הטעים. ראו תאריכים בפרסום כאן.

 

 

 

*מתכון נהדר לבלינצ'ס שעבורי מהווה ומאפיין את פיסגת חג השבועות מאז ילדותי הרחוקה.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה