שבוע טוב ומתוק לכולן/ם
את חגיגות סיום השבת בטוב ופחות טוב 🙂 כי דברים טובים תמיד נגמרים מהר, החלטנו לייפות ולהמתיק בקינוחי כוסות מהממים עם בישקוטים שקיבלנו לבדיקה ונמצאו הכי מתאימים לשלב לקינוחי חג השבועות שלנו בשילובים שונים ואכן מצורפים כאן גם מתכונים נהדרים. את המתכון לטירמיסו אימצנו, שינינו ובמקום אספרסו וטעמי קפה השתמשנו בקונפיטורת דובדבנים משגעת והנחנו בכוסות הגשה יפים. יצא טעים טעים ועם השימוש בבישקוטים השמיים הם הגבול, אפשר לעשות איתם המון המון קינוחים טעימים, לכו על זה!! מומלץ ביותר.
עוד משהו- חשוב מאוד להשתמש בגבינות וחומרי גלם איכותיים בלבד!!!
לרגל חג השבועות:
מוצרי אפיה לעוגות מפנקות וחגיגיות בהכנה מהירה!
3 מתכונים מנצחים לשבועות:
"בומב שוקולד", "אקלר שוקו וניל", "טירמיסו שוקו וניל"
לקראת חג השבועות, מגוון מוצרים המתאימים במיוחד לקינוחי הגבינה והמנות החלביות אשר מוגשות לשולחן החג:
BONOMI -? בישקוטים:
מאפה איטלקי מסורתי של בישקוטים בשני טעמים: ווניל וקקאו בשני צבעים. הבישקוטים הפריכים אידיאליים במיוחד כבסיס להכנת עוגות קרות דוגמת טירמיסו ומתאימים לאירוח, קינוח ואף לצד שתייה חמה או קרה. כל 12 בישקוטים ארוזים בנפרד על מנת לשמור על טריות ואיכות המוצר. בישקוטים קקאו הנו מוצר ייחודי המשלב שני צבעים בכל עוגייה, למקסימום טעם וליצירת מראה חגיגי במיוחד.
כשרות: כשר פרווה – בהשגחת הבד"ץ בית יוסף ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
משקל: 200 גרם.
להשיג ברשתות המזון, בחנויות המובחרות ובמרכולים.
BONOMI – עלים לקרמשניט ? שכבות אפויות מבצק עלים:
מאפה איטלקי מסורתי של שלוש שכבות בצק עלים מעודן, פריך וטרי בזיגוג סוכר. אידיאלי להכנה מהירה של עוגת קרמשניט (מילפיי). הבסיסים ארוזים באריזה שומרת טריות בעלת מכסה שקוף לשמירה על שלמות המוצר וטריותו.
כשרות: כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ בית יוסף ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
משקל: 300 גרם.
להשיג ברשתות המזון, בחנויות המובחרות ובמרכולים.
מוצרים אלו מיובאים ומשווקים על ידי חברת "דנשר".
מחירים סופיים לצרכן נקבע ע"י רשתות השיווק
אודות דנשר
קבוצת דנשר היא אחת מחברות השיווק וההפצה הגדולות והוותיקות בישראל. על מוצרי החברה נמנים מאות מוצרים ומותגים מובילים, מקומיים ובינלאומיים, בכלל קטגוריות הצריכה. חטיבות הקבוצה השונות פועלות בכל שלבי שרשרת האספקה של המוצר, לרבות ייצור, ייבוא, ייצוא, מסחר, לוגיסטיקה, שיווק והפצה, ברמה ארצית וגלובלית. מערך ההפצה של הקבוצה מגיע לכ-3,500 נקודות מכירה ברחבי ישראל, לצד נקודות נוספות ברחבי העולם. פעילותה הרב תחומית של הקבוצה, לצד אפיקי השיווק וההפצה הרחבים שלה, הופכים אותה לשותף האופטימלי לחברות ומותגים אשר מחפשים להרחיב את פעילותם לשווקים חדשים. אתר החברה: www.danshar.co.il
המתכונים, צילום וסטיילינג באדיבות חן שוקרון
מתכון ל'בומב שוקולד, מסקרפונה ודובדבני אמרנה'
לתבנית חצי כדור בקוטר 20 ס"מ ובנפח 2 ליטר
לבסיס –
1 חבילה (200 גר') עוגיות בישקוטים Bonomi בטעם קקאו
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) אייריש קרים או כל ליקר אחר (כגון ליקר אגוזים, ליקר דובדבנים)
לשכבת השוקולד –
200 גר' שוקולד מריר עם 56% מוצקי קקאו שבור לקוביות או במטבעות
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס דובדבני 'אמרנה' מסוננים מסירופ (ניתן להשתמש גם בדובדבנים משומרים מסוג אחר או ללא דובדבנים כלל).
למלית הגבינה –
1 מיכל (250 גר') גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כוס (60 גרם) גרם אבקת סוכר
מתחילים בהכנת שכבת השוקולד –
בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מביאים מחצית מכמות השמנת המתוקה (1 מיכל ? 250 מ"ל) לרתיחה ויוצקים מיד על גבי השוקולד, כך שיכוסה היטב. מניחים לתערובת למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
מרפדים את התבנית ?
משמנים את תבנית החצי כדור (או הקערה), ומצמידים אליה ניילון נצמד, כך שיגלוש אל מעבר לשוליה. יוצקים לקערית את החלב והאייריש קרים ומערבבים היטב. טובלים בכל פעם בתערובת החלב בישקוט אחד למשך 2 שניות בלבד מכל צד, ומרפדים את התבנית כך שתצופה בשכבה אחידה של בישקוטים. ניתן לשבור את הבישקוטים לגודל הרצוי. דוחסים בעדינות את הבישקוטים כדי להצמידם היטב ועל מנת למלא חללים קטנים אם נוצרו.
ממשיכים בהכנת שכבת השוקולד –
אם תערובת השוקולד התייצבה והגיעה לטמפרטורת החדר, אפשר להמשיך בהכנת שכבת השוקולד: בקערת המיקסר מקציפים את המכל הנוסף (250 מ"ל) של השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כ ? 1/3 מכמות הקצפת לתוך השוקולד, ולאחר מכן את כל היתר, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך לשטוף את קערת המיקסר והמקצף. מורחים בעדינות את מלית השוקולד על גבי הבישקוטים, כך שיצופו בשכבה אחידה. מפזרים ומהדקים קלות את הדובדבנים לתערובת השוקולד.
להכנת מלית הגבינה –
שמים בקערת המיקסר את הגבינה, שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. טורפים היטב במטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה. מחברים את וו ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת סמיכה ויציבה (נזהרים מהקצפת יתר). ממלאים את השקע של העוגה במלית הגבינה, כך שתגיע עד לקו אחד עם הבישקוטים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ללילה שלם. למחרת מחלצים את העוגה מהתבנית ? מניחים צלחת על גבי התבנית והופכים אותה בזהירות. לרוב העוגה פשוט מחליקה לצלחת, אבל במידת הצורך ניתן להיעזר בניילון הנצמד ולמשוך את העוגה בעדינות.
העוגה נשמרת בקירור עוד 5 ימים נוספים.
מתכון לאקלר שוקו-וניל ל'עצלנים' במלית קרם גבינה
לכ ? 24 אקלרים
ל"אקלרים" –
1 חבילה (200 גר') עוגיות בישקוטים Bonomi בטעם קקאו
למלית גבינה ?
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית/מחית וניל
לציפוי (לא חובה) –
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
שבבי שוקולד/ שבבי קוקוס או אגוזים מסוכרים
חוצים את הבישקוטים לאורכם לקבלת שני חצאים שווים בגודלם.
מכינים את מלית הגבינה? טורפים בקערה את הגבינה עם אבקת הסוכר ותמצית/מחית וניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתערובת הגבינה, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את מלית הגבינה לשק זילוף עם פייה משוננת.
מרכיבים ומצפים– מזלפים על מחצית מהבישקוטים פס של מלית גבינה, סוגרים במחצית השנייה. שמים בקערית את השוקולד והשמנת המתוקה וממסים בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מורחים בעדינות שכבה דקיקה של ציפוי השוקולד על גבי האקלרים ומפזרים מעל שבבי שוקולד או שקדים. אופציה נוספת לציפוי ? מוותרים על ציפוי השוקולד ומזלפים רוזטות של מלית הגבינה.
מתכון לטירמיסו שוקו-וניל
לקערה או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
1 חבילה (200 גר') עוגיות בישקוטים Bonomi בטעם קקאו
1 כוס (240 מ"ל) אספרסו חזק (או 1 כף אבקת קפה נמס מומסת ב ? 1 כוס מים רותחים) מצונן
2 כפות (30 מ"ל) ליקר קפה
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 כוס פחות 2 כפות (100 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1 ו ? 1/4 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור- 1/4 כוס אבקת קקאו
מכינים את מלית הגבינה ? בקערה טורפים היטב את הגבינה עם אבקת סוכר ותמצית/מחית וניל. בקערת המיקסר מקציפים לקצפת יציבה את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתערובת הגבינה, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים ? מעבירים את הקפה לקערית רחבה. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה, כ ? 2 שניות מכל צד, ומרפדים בשכבה אחידה את התבנית או הקערה. יוצקים מעל מחצית ממלית הגבינה ומיישרים את פניה כך שתכסה באופן אחיד את הבישקוטים. מנפים מעל שכבה דקיקה של אבקת קקאו. חוזרים על הפעולות בשכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה וקרם גבינה. לפניי ההגשה מנפים מעל שכבה דקיקה של אבקת קקאו.
הטירמיסו נשמרת בקירור עד 5 ימים.