שבת טובה לכולן/ם
ערב שבת הזה החלטנו ללכת על אוכל חלבי שלמעשה הוא עדיפות מס' 1 בבית משפחתנו, משפחת ארז.
קיבלתי כמה גבינות חדשות ומדהימות של תנובה לקראת השבועות והתפריט היה כזה- סלט גזר עם כוזברה קצוצה וחמוציות, טחינה, תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור ,אורז פיקנטי ודגי דניס טריים בתנור שלוו בעשבי תיבול. הכל היה טעים להפליא, אך מלך וכוכב הערב היה קיש הברוקולי עם גבינת השמנת נפוליאון ולא בכדי הגבינה משגעת גם ככה עם כפית ללא כל בן לוויה אחר. היא פיקנטית ונפלאה ותוספת נפלאה לפשטידות וסתם לטוסט קטן ליד הקפה כנשנוש בין הערביים, השעות האהובות עליי ביום מול הסידרה האהובה עליי או בכתיבה בבלוג.
מתכון לקיש:
לבצק הפריך:
400 גרם קמח
קורט מלח
2 כפות מים
ביצה
200 גרם חמאה
להכין מהחומרים בצק ,אפשר להכין ביד או במיקסר עד שיתקבל בצק אחיד.
* לחמם תנור ל- 190 מעלות.
רוטב לקיש
גביע של 250 גבינה נפוליאון חליפיניו, כף וחצי קמח , 1/2 גביע קרם פרש 30% מסדרת "השף הלבן", 2 ביצים
קורט מלח.
תוספת צבעונית לקיש.
את הברוקולי הזר חתכנו לפרחים קטנים ובישלנו במשך 20 דקות עד שיתרכך ולאחר מכן קצצנו.
סלסלת פטריות חצויות.
סידרנו את הבצק בתבנית של הפאי
מעל שפכנו את הרוטב ומעל הרוטב את הברוקולי והפטריות החתוכות לפרוסות קטנות.
להכניס לתנור עד שיאפה ברמת הזהבה, בערך 25-30 דקות.
*גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חליפיניו 24% שומן- גבינת שמנת מפנקת במרקם עשיר ובטעם חריף המתאימה לשדרוג כריכים, לאפייה ולבישול.
אין ספק שהגבינה שידרגה את הקיש פלאים והקפיצה את טעמיו למעלה.
אני עומדת לאמץ את הגבינה הזו למריחה לכריכים שלי במשרד.
*קרם פרש 30% מסדרת "השף הלבן" לשדרוג מאפים, מטבלים, מרקים, קינוחים ועוד.
תודה לתנובה על עוד מוצרים נפלאים מבית היוצר שלה ועכשיו בדיוק בזמן המתאים לכבוד חג הגבינות, סליחה חג השבועות!!