"חוות תקוע" המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, החלה לשווק תירס "סופר מתוק" (SUPER SWEET) תירס מזן מתוק במיוחד המאופיין במתיקות גבוהה, פי שלושה מתירס רגיל, בעסיסיות רבה ובמרקם פריך.
התירס, השייך למשפחת הדגנים, הוא צמח טרופי שמקורו במרכז אמריקה ובמאה ה-16, עם גילוי היבשת, החל התירס להתפשט למדינות אירופה והעולם. לפני 4,000 שנה זני התירס לא היו מתוקים. רק ב- 1770 תועדו לראשונה בארה"ב זני תירס בעלי מתיקות עדינה, כמו אלה הנפוצים היום, וב- 1900 החלו לפתח את הזנים הסופר מתוקים.
הייחודיות של הזן "סופר מתוק" היא באופן אכילת התירס, אותו מומלץ לאכול טרי, ישירות מהקלח וללא בישול מקדים.
טעמו מתוק והוא עסיסי וטעים, ממש כמו תפוח או כל פרי אחר.
ולמי שבוחר אחרת… אפשר כמובן לבשל את התירס סופר מתוק במים רותחים, לצלותו בתנור, או על גריל פחמים, לאחר הברשה קלה בשמן זית או חמאה.
התירס משתלב נפלא בסלטים טריים, פשטידות, מאפים, פיצות ועוד, וכן אפשר להכין ממנו מבחר מתכונים מבוססי תירס כמו מרק תירס, פולנטה, לביבות ועוד.
למרות היותו מתוק רמת הסוכרים וכמות הקלוריות שבו אינם שונים מהתירס הרגיל. וכך גם ערכו הגליקמי הבינוני. הסיבים התזונתיים שבתירס הופכים אותו לפחמימה מורכבת ובכך מעלים את ערכו התזונתי והוא בהחלט יכול להיות תחליף ראוי למנת לחם או כל פחמימה אחרת בתפריט היומי.
התירס עשיר בויטמינים. כוס גרגירי תירס (154 גרם) מספקת 17%מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין C ו-21% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של תיאמין (ויטמין B1) המסייע לייצור אנרגיה בשרירים ובמערכת העצבים.כמו כן התירס עשיר בויטמין B2ו-B3המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, העור ומערכת העיכול, בויטמין B9(חומצה פולית) החיוני למניעת מחלות לב וכלי דם, משתתף בייצור תאי דם אדומים, בייצור חומצות גרעין, חיוני לתפקוד התפתחות רקמות בגוף ומניעת מומים מולדים בעוברים.
אופן השימוש: לפני האכילה יש להסיר את העלים. אם בוחרים לבשל – יש לבשלו במים לא יותר מ- 10 דקות. לא מומלץ להוסיף מלח למי הבישול כדי לא להקשות את הגרגירים.
יש לאחסן בקירור.
כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
מחיר: 13.90 ? (למגשית של מינימום 600 גרם).
להשיג:פוליצר, חנויות פרטיות ובשווקים.
סלט תירס סופר מתוק טרי, עגבניות שרי וגבינה בולגרית
סלט צבעוני של קיץ, חגיגה של טעמים ומרקמים (ענת לבל)
מצרכים ל-4-2 מנות
3 קלחי תירס סופר מתוק טריים נקיים מעלים ומסיבים
4-3 כוסות עגבניות שרי חצויות
פלפל ירוק חריף פרוס לפי הטעם
150 ג? גבינה בולגרית מפוררת
½ כוס עלי בזיליקום קצוצים
תיבול
מיץ לימון לפי הטעם
3-2 כפות שמן קנולה או שמן זית בטעם מעודן
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
חולטים את קלחי התירס במים רותחים כ-3 דקות. מוציאים מהמים ומצננים.
מפרידים את גרגירי התירס מהקלח – מעמידים קלח תירס בקערה ו"מגלחים" את הגרגירים בהעברת סכין חדה מראש הקלח עד תחתיתו.
לקערת גרגירי התירס מוסיפים עגבניות שרי, פלפל ירוק חריף ועלי בזיליקום.
מתבלים במיץ לימון, שמן, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
זורים מעל את פירורי הגבינה הבולגרית ומגישים.
לפרטים ולמתכונים הכנסו לכאן