מסעדת מנואל מסעדה איטלקית חלבית וכשרה בגיסין 7, פתח-תקוה

צהרים ברוכים על כולנו

 

 

השף המוכשר והשף המוכשר גם הוא- תאומים זהים

 

 

 

הוזמנו למסעדה חדשה "מנואל" שמה בישראל, בואך קרית אריה, פתח תקוה וליתר דיוק גיסין 7. חנייה ליד בשפע. מקום מזמין וטעים ואני ממליצה.

עונג כזה לחוות לפני חג השבועות שהכל בו אצלנו חלבי וטעים לטעמי ולקחת קצת רעיונות נפלאים מהמנות הטעימות- בדיוק מתאים לי.

אז הגשימו פה חלום קורין רוזן- בעלת המסעדה והשף הצעיר שהינו גם בעלים ושותף. מוראל מיימון, אשר עבד בכמה מסעדות נחשבות ועם שפים תותחים. וסטאז' גם עשה במקומות נחשבים ומקצועיים עם השף האיטלקי פרצנ'סקו טונלי בניו יורק ובמיאמי עם השף אנטוניו בצ'ו לסטאז של קונדיטוריה. מאהבתו לאוכל איטלקי החליט להיות שותף במסעדת מנואל ואהבתו וכשרונו ניכר בכל מנה ומנה, אין ספק שגם באוכל ידו וליבו אחד הם וגם במאפי הקונדיטוריה. הכל טעים מאוד, מושקע בחומרים איכותיים והמנות מכובדות לכל דבר. גם אסתטיקה ויופי משתקפים מכל מנה ומנה.

הכל טרי במנואל מהדגים ועד הפסטות שמוכנות במקום בעבודת יד, כל המאפים נעשים במקום עצמו והפוקצ'ה וטעמתי לא מעט פוקצ'ות בחיי- היא ברמה מעל הרבה מקומות אחרים שאכלתי פוקצ'ות.

המסעדה רחבת ידיים. יש מקומות ישיבה בחוץ, בפנים וגם מרפסת/חדר פרטי יותר שנמצא מאחור. ומספיק גדול.

בשעות בין הערביים שהגענו למסעדה נכחו בה לא מעט סועדים/אורחים והתענגו על המנות הנהדרות.

אז אין צורך להרחיק ולסוע כדי לאכול טוב. פה ממש כאן מעבר לפינה, בפתח-תקוה תוכלו להתענג על אוכל איטלקי משובח ובמחיר שווה לכל נפש.

מה הוגש לנו לשולחן ומאיזה מנות הכי נהניתי ואהבתי. הפירוט כאן לפניכן/ם.

אם אתן/ם בדיאטה, מסוכן להגיע לפה .אבל מצד שני גם אני לא מלכת הזללניות ופשוט אתן לכן כלל- טעמו מהכל ובמנות מדודות. מבטיחה לכן שזה נהדר.

ממליצה להזמין מקום מבעוד מועד ולהגיע לשם. 


 

פוקאצ'ינות ומטבלים שהוגשו עם שמן זית ובלסמי מצומצם, פלפל חריף צרוב שמחמת חשש מרמת החריפות לא העזתי לטעום, קונפי שום וקרם עגבניות. אחת הפוקאצ'ות המוצלחות שאכלתי ever.

 

 

פולנטה נהדרת של תירס מתקתק וטרי (שאי אפשר לטעות על טריותו ועל קנקנו. עם פטריות מוקפצות, בצל ובלסמי מצומצם. הפולנטה הייתה משגעת בטעמיה. בכל ביס ניכרת הטריות וההשקעה. פולנטה מושלמת, לא פחות!!

 

 

 

יקטורי קפרזה- שהוא הסלט שמגישים בדרך כלל כמנת פתיחה במסעדות איטלקיות ובכלל ומגיע בצורת סלט, כאן השף "התחכם" קמעה וסידר את האינסטרומנטים על שיפוד. נפלא , יפה ומרענן.

 

 

 

בטתנור- בטטת מדורה אפוייה בתנור אבן עם שמנת חמוצה ולסט אורגולה. אהבתי את שילוב הטעמים. מוצלח!

 

 

 

 

סלט פנצנלה – עגבניות שרי בצבעים חתוכות גס, בצל אדום, שום קונפי ועלים ירוקים עם קרעי מוצרלה באפלו וקוביות פוק'צה בתיבול ים-תיכוני. אני פחות מתחברת לסלטים עם קוביות פוקצ'ה, או קרוטונים וכדומה. הייתי מוסיפה לסלט עוד מעט קרעי מוצרלה.

 

 

 

 

הגענו לפיצות המהממות שכולן עם רטבים פיקנטיים והרבה גבינה משובחת. כל ביס וביס לעונג עילאי היה לי.

פיצה מרגריטה אדומה והכי שיגרתית רק שהייתה נפלאה.

ופיצה לבנה מוצלחת ביותר עם פטריות ובצל מוקפצים , רוטב פונדו גבינות ובלסמי מצומצם.

 

                                       

 

 

 

לעיקריות הגענו חביבותיי החלביות-

ניוקי שמנמנים ברוטב פונדו גבינות עם נגיעת פרמז'ן ופלפל שחור גרוס. 

 

רביולי בטטה מוצלח ביותר ברוטב הדרים- מנה מעודנת ומשגעת, ממש אהבתי וכן גם רעי וחברותיי לשולחן היפה, עם רוטב חמאת תפוזים בתיבול שום, שאטה ואורגנו טרי. לי קצת היה חריף ,לאחרות,אחרים פיקנטי ולא יותר במידת החריפות. אבל יש לציין כי כל ביס וביס היה לי כגן עדן.

 

 

 

 

הגענו לריזוטו שאין ספק שאכין אותו לחג השבועות. ריזוטו מיוחד במינו- של עגבניות.

עגבניות שרי צרובות, שום קונפי, יין לבן, צימוקי שרי ונגיעות בלסמי מצומצם.

ריזוטו שרואים ומרגישים שהוכן באהבה רבה והושקע בו הרבה חומר טוב.

 

ודג הסלמון הנפלא שהוגש לנו על מקלון. טעמיו משגעים ולידו תפוח אדמה מדורה טעים מאוד בעשבי תיבול ושמן זית.

 

 

אין ספק שהשף הצעיר והמוכשר חובב מדורות הינו ונוהג להשתמש הרבה בבלסמי מצומצם. שזה נהדר. אל תטעו!

 

 

קינוחים נהדרים אחד אחד.

הגאנש שוקולד משגע לאוהבי השוקולד באשר הם- 3 צבעים עם קרמבל קקאו מלוח. מאוד אופנתי הקטע של לשלב מלוח ומתוק ואני למען האמת- משוגעת על הקומבינציה הזו הטעימה.

 

 

קרם עוגת גבינה נפלא עם שברי מרנג ודובדבני אמרנה- מנה מטריפה וטעימה.

 

שברי עוגיות חלבה עם קרם שוקולד לבן וטוייל אגוזים וקרמל- משגע אימים!!

 

היה גם טירמיסו בצנצנת יפיפייה שהיה טעים אש…

 

אין לי ספק בדבר שאגיע שוב ושוב למסעדה כזו נהדרת. טעימה וקרובה. והיי אני ממליצה לכולן/ם לכו לאכול טוב וטעים. אתן רק תודו לי.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה