א'- אלפרדו- או ליתר דיוק, פטוצ'יני אלפרדו היא בעצם מנת פסטה מסוג פטוצ'יני המוגשת עם חמאה וגבינת פרמזן. ממציא המנה הלא הוא המסעדן והשף אלפרדו די ללו מרומא, שמאז מככב שמו כאחד מרטבי הפסטה הקלאסיים. מכל מקום, לרוטב המקורי נוספו עם השנים שמנת מתוקה, אגוז מוסקט וגם הפרמזן הוחלף בקצ'קבל מגוררת.
לשבועות 2016 מחכה לכם, רוטב אלפרדו חדש דנדש, (רק לחמם ולהגיש) ואפילו טעים במיוחד, מצאנו במחלבות רמת הגולן.
רטבים של מחלבות רמת הגולן- צילום מוטי פישביין
ב'- בטטה אם פעם מדובר היה במילוי ייחודי, נון- קונפורמיסטי, נדמה שמילוי הבטטה עם השנים הפך למילוי שבקונצנזוס. את מילוי הבטטה המצוננת מצאו בפסטה של שופרסל, הוספנו לו שמנת לבישול, התעלמנו מהמצפון התזונתי והתקשרנו למועד זימון תורים של הדיאטנית. ברור!!! דחינו את מועד הפגישה הקרובה.
רביולי בטטה צילום – דני לרנר
ג'- גבינה ? גבינות. לכל הטייטלים של חג השבועות נוסף הטייטל 'חג מתן גבינות' . (קחו בחשבון שאחרי 'על האש' של יום העצמאות ול"ג בעומר ועודף הגבינתיות של שבועות, יתכן שתעברו לחזית הטבעונות –
צילום – יחסי ציבור
עזבו את הקלוריות והכולסטרול חיים פעם אחת. בתקווה שהפלטה הזו לא תקצר לכם אותם
ד- דורום. אנחנו לא רק ע?ם הפסטות אלא ע?ם הפרימיום ? פסטות. ליתר דיוק, שדרגנו את טעמינו ל'עם הדורום' כי פיינשמקרים שכמונו לא מסתפקים בפסטה מקמח רגיל. את חונקי הכמרים החדשים תמצאו בשופרסל והם עשויים מדורום.
דורום
ה-העוגה. הוספנו לה את ה' הידיעה ולא בכדי. היא מכונה בשם: פלורנטיני, הבסיס שלה חמאתי של קראמבל שוקולד ואגוזי לוז, עם מילוי של גבינת שמנת ניו-יורקית קלאסית עם שבבי שוקולד לבן וציפוי קרם שנטיל וטווילים של פלורנטין. העוגה הזו של ביסקוטי נמסה בפה, מתוקה בטוב טעם, השילוב האולטימטיבי של חטא מתוק ופינוק מעולה.
פלורנטינה של ביסקוטי. צילום – בועז לביא
ו- וניל בשילוב מוקה בבמבה החדשה של אסם. בשלב הקינוחים, בעוד אתם מתענגים על פלורנטיני , הכירו לילדודס' את 'חצי ? חצי'.
צילום – יחצ אסם
ז- זעתר, התוספת הכי חשובה למליחותה של הגבינה הבולגרית. לא מקורי, אבל תמיד טעים.
ח- חצילים– גם אם נדמה לכם שהקשר בין שבועות לחצילים זניח לחלוטין. בפסטה נונה מצאו גם שידוך חגיגי כשהוסיפו לרביולי מילוי חצילים וגבינת קשקבל.
פסטה נונה – רביולי חצילים וגבינת קשקשבל צילום – יחסי ציבור
ט– טארט אותו מאפה המזכיר את הפאי שבצק בתחתיתו, אך בשונה ממנו כאן החלק העליון פתוח.
מודה שאני אכולת פאי כשאני צופה באותן תמונות עתירות ניחוח שמעלות כל אותן אופות ביתיות משקיעות מקבוצות הפייסבוק למיניהן. להיות חברה בקבוצה כזו, היא להכיר בבירור שיש בי מן המזוכיזם. מאחר וכבר לא אפצח בקריירה להכנת טארטים וגלגולי בצקים למיניהם, כמעין 'גלגל' הצלה התגלגל לידי הבצק הפריך המתוק בטעם חמאה של 'מעדנות', בצק מהסרטים, או במילים אחרות בצק 'כמו בקונדיטוריה' שמהווה פתרון מעולה לאלו שלא עברו את המוקדמות לתכנית "הצילו! אני לא יודע לבשל". אחרי שמדלגים על שלב הבצק, אפשר להתרכז רק במילוי ובציפוי וזה בהחלט מוריד את סף הלחץ. אז מי ביקש "קיצורי טארט ולא קיבל?
רונן מנגן
רונן מנגן
י- יוגורט– לטובת אלו שמתחברים ליוגורט בכל צורה, בכל טעם, בכל מרקם ובכל תפזורת. לאלו שמחפשים רק יוגורט דיאט, תמצאו על המדפים את ZERO של שטראוס דנונה שתוסיף לכם 57 קלוריות , 0% שומן בטעם בננה- קרמל, שני טעמים שנולדו לשתף פעולה זה עם זה. ללא ספק, יוגורט שארזו לתוכו את הכול, גם את המצפן התזונתי שלנו. אם אתם מעוניינים שגם הצאצאים ידעו מהו טעמו של יוגורט, הכניסו לעגלת הסופר את יוגורט שטראוס דנונה עם מיני עדשים בצירוף אזהרת אכילה! מובטח לכם שהמעדן שיחוסל תוך שברירי שניות ע"י הטינג'יירים כולל קרבות עקובות מעדשים
יוגורט של שטראוס – צילום שייק דיזיין
צילום – סטודיו ברוך נאה
צילום – סטודיו ברוך נאה
כ- כתומות. כן, מדובר על הקרקרים החדשים עם תוספת מעניינת במיוחד עדשים כתומות וגם שומשום וזרעי צ'יה, שישמשו חברה נעימה למלכת ארוחת החג- פלטת הגבינות.
צילום – סטודיו אסם
ל-ללא סוכר. ברור לכל שלא נסתכן בבדיקת גלוקוז יום למחרת החג. מי שרוצה לאזן את "הזרקות הסוכר" בחג הזה ימצא נחמה פורתא בשוקו החדש של יטבתה "השוקו שלי", ללא סוכר וללא תחליפי סוכר. וכמובן כל אחד בוחר האם להמתיק וכמה להמתיק. מה שיותר מעניין בשוקו החדש נוגע לטינג'יירים ?חובבי סוכר מושבעים- שגמעו אותו מבלי לחוש חוסר במתיקות כלשהיא. סוכר זה רק בראש !!!
השוקו שלי של יטבתה – צילום יחסי ציבור
מ- מוס מסקרפונה ופסיפלורה בתצורת עוגה גבינה אישית-קינוח אוורירי מנצח של קפה גרג. אפרופו מוס מסקרפונה גם קפה ביגה מציעה גרסת מוס- מסקרפונה בעוגת גבינה אישית עם קינוח קפה. עייפות פשטה בכל איברי רק מעלעול באופן ההכנה של מוס מסקרפונה קפה וגבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה. לכו על האופציה הבטוחה והשפויה "קניתי במו ידי"
רשת קפה ביגה, עוגת מוס מסקרפונה וקפה צילום – אסף לוי
נ- נבון אורי. השם מצלצל לכם מוכר?! אז לחידוד 'התאים האפורים' נבון אורי הוא השף ממחניודה ויחד עם אסף גרניט הם פיתחו את "דומינו'ס פיצה שף" שיפעל במקביל לדומינו'ס פיצה. במקום לרדד בצק שמרים לפיצה, תוכלו להזמין מראש את פיצות השף הללו. בנבחרת החדשה: פיצת "4 מחבתות" עם ארטישוק ובישול קונפי של בצל, עגבניות שרי ושום, פיצת "בצלאל" עם חגיגה צבעונית של בצל בטעמים ופיצה בשרית "בקרנה" עם פרוסות חזה בקר דק דק ופרמז'נו גרנה פדאנה.
צילום – דן פרץ
צילום – דן פרץ
ס'- סלטים. לרגל החג, הפגינו קצת יותר מקוריות. מותר לדלג בחג הזה על סלט ירקות ולחפש סלטים שקצת קשה יותר להתעלם מהם. באתר המתכונים 'בישולים' תמצאו שני סלטים מאתגרי חוטמים: סלט סלק, אננס וגבינת חלומי צלויים וסלט עלים בויניגרט בלסמי שנראים נדירים יותר.
https://www.bishulim.co.il
מתוך – אתר בישולים
ע'- עוגות. אין חגיגה בלי עוגה. את העוגה הזו לא תאכלו רק עם העיניים, היא תמגנט מייד את בלוטות הריח והטעם וכמובן, גם את חוש הראייה. מדובר בעוד עוגה נהדרת וייחודית מבית ביסקוטי- טורטה ריקוטה פטל-עם בסיס של עוגיות חמאה, קונפיטורת פטל ביתית, קרם גבינת ריקוטה וציפוי שטרוייזל שקדים. זוהי בהחלט המלכה הלבנה עם כתר פטל מתקתק.
צילום – בועז לביא
צילום – בועז לביא
פ'- פתיתי גבינה- גם אם במהלך השנה אתם מסתפקים בפרוסות גבינה צהובה לטוסט בלתי מושקע. במחווה לחג, תוכלו להדר בפתיתי גבינה, לפשטידות, לפיצות ולכל מאפה חגיגי. לחג הגבינות העכשווי תמצאו מוצר חדש: פתיתי גבינת מוצרלה תנובה מסדרת "השף הלבן", פזרו אותו על בצק פיצה ולקקו ת'אצבעות.
פתיתי מוצרלה של תנובה צילום – יחסי ציבור
צ'דר- אם אתם אניני טעם, תוסיפו לחגיגה החלבית את גבינת הצ'דר, אותה גבינה שמקורה באנגליה והיא מיוצרת מחלב פרה בלבד וככל שהיא מיושנת ומתבגרת היא הופכת לחריפה יותר. הצ'דר משתדכת נפלא לסלטים, אבל היא גם תיטמע היטב בפלטת גבינות. בתנובה מצאתי גבינת צ'דר ואף מילה לדיאטנית על 34%.
צ'דר של תנובה צילום – יחסי ציבור
קינוחים– די סיזיפי להמשיך אחרי מרתון הבישולים, המאפים והסלטים לעבר הקינוחים. אם אתם בעד שיטת "הזבנג וגמרנו" קחו לתשומת ליבכם/ן שני קינוחים מעולים ומהירי הכנה מסדרת קינוחי השמנת של יטבתה. הקינוח הראשון 'פנקוטה', מנערים את האריזה, מחממים תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד לרתיחה (אפשר לחמם גם במיקרוגל) מוזגים לכוסות הגשה עמידות לחום, מצננים במקרר כשעתיים, מעטרים בכל תוספת אפשרית (הכי טעים עם תוספת מקופלת מגורדת ?
קינוחי שמנת של יטבתה צילום – שלומי ארביב
רטבים – עד גיל 10 החברעלך יסתפקו בפסטה בלי כלום. ותאמינו לי עוד תתגעגעו לתקופה זו בה הצאצאים נעדרי גיוון לחלוטין. ככל שהם צומחים, מתחיל 'פרץ קולינארי' הם רוצים גיוון, הם רוצים חידושים, הם רוצים שתענגו את בלוטות הטעם שלהם. ואת הכול מייד ועכשיו. כעת תבינו שנועדתן להיות גיישות של הוד מעלתם- הטינג'יירים, לחסות כמה שיותר בחום המטבח, אותם לא מעניין לעזאזל גלי החום שפוקדים אתכן. קבלו כמה 'קיצורי דרך' לרטבים מוכנים חדשים 'פצצות לפיות': רוטב פטריות, רוטב אלפרדו על בסיס שמנת והרוטב הפייבורטי עלינו 'רוזה' שאזל אצלנו בשיא המהירות.
שמנת – אפרופו שמנת, אם האורחים שהזמנתם הם על רצף הפיינשמקריות תוכלו לרגש את חוטמם ואת סף חריפותם בגבינת שמנת נפוליאון עם תוספת פלפל חלפיניו חריף ועשיר בתוספת קרקרים מובחרים.
גבינת שמנת חלפיניו של תנובה צילום – יחסי ציבור
ת-תיבול. יישום כה מתעתע. מחד, בכוחו לחרב מאכל מאידך, הוא יכול להפוך כל מאכל, פשטידה וסלט ל'פאר היצירה'. כמאמר הקלישאה, הסוד הוא בתיבול. אז 'בלי סודות', במיוחד לחג תמצאו תיבול חדש לסלט של אסם 'רוטב שף לסלט'. המרכיבים של הרוטב: חומץ, רכז תפוחים, חרדל, שום כתוש, רכז לימון, פלפל אדום מוחמץ ועוד. הרוטב אינו מכיל שמן ואתם/ן מוזמנים להוסיף את את סוג השמן המועדף עליכם ובכמות שמתאימה לכם. בנוסף כל מה שצריך להוסיף חוץ משמן זה מספר רכיבים טריים בהתאם למתכון ולשקשק בצנצנת לקבלת מרקם ביתי מפנק. ואני כאן אוהבת את הקלאסי והפשוט: סלט חסה בויניגרט קלאסי. את המתכונים תמצאו באתר בישולים ב"רוטב שף לסלט" bishulim.co.il.
סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי. צילום – סטודיו אסם