הרבה פעמים אנחנו לוקחים דברים כמובנים מאליהם. אנחנו חיים בעולם בו כמעט כל מה שיש לנו נראה טריוויאלי למשל טלויזיה, מחשבים, מכוניות, בתי דפוס ועוד. אבל אם נלמד את ההיסטוריה של כל אחד מהמוצרים הללו, נראה שתהליך ההמצאה שלהם והיישום שלהם לכדי מוצר עובד הוא מורכב ומעניין.
ניקח למשל את תחום הדפוס. יש היום הרבה מאוד בתי דפוס, והם מספקים מגוון רחב שלמוצרים כמו כרטיסי ביקור, כרטיסי ברכה, פוסטרים, דפוס דיגיטלי ועוד. כמו כן, לכל אחד מאיתנו כמעט, יש היום בית דפוס פרטי בבית בצורת המדפסת הבית. בלחיצה אחת על עכבר המחשב אנו מדפיסים ברכה, מתכון או חוזה, ולא מקדישים לכך מחשבה שנייה.
אבל בתחילת הדרך, עוד לפני תחילת עבודתם של בתי דפוס, דפוס היה תהליך מורכב ביותר, ויקר. על מנת להדפיס עמוד אחד היה צורך, להזמין תחריטים מיוחדים, ולסדר אותם אחד אחד על גבי מכשיר מסורבל באופן שיהיו ישרים. למשל לצורך הדפסת המשפט "מה תפקידם של בתי דפוס" היה צורך ב 17 יחידות, סידורם בסדר מסוים. תארו לעצמכם מה נדרש על מנת להדפיס עמוד אחד.
לאחר סידור העמוד כולו, עבודה של שעות רבות, היו על ידי מכשיר מיוחד מטביעים עם דיו על נייר. ההטבעה הייתה חייבת להיות מדויקת מאוד על מנת שתצא איכותית.
כמובן שאי אפשר לדמיין כיצד ניתן להדפיס כך עיתונים, ספרים או כרטיסי ביקור…
למרבה השמחה בתי דפוס התפתחו מאוד מאז ובעזרת מכשור מתאים הפכו את הדפוס למשהו תעשייתי, שנעשה בכמויות גדולות בקלות. היום בתי דפוס כבר לא משתמשים במכונות הדפוס הגדולות, בגלל השימוש ההולך וגובר בדפוס דיגיטלי.
אין ספק שהדפוס עבר דרך ארוכה מתחילת דרכו, וניתן רק לחכות ולראות מה צופן העתיד בתחום זה.